Kur’ân’daki İslâm’ı yaşamak için biz nasıl yaşamalıyız?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Kur’ân’daki İslâm’ı yaşamak için biz nasıl yaşamalıyız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kur’ân’daki İslâm’ı yaşamak için biz nasıl yaşamalıyız?

Kur’ân’daki İslâm’ı yaşamak, İslâm’ın 5 şartıyla gerçekleşemez. Nedir İslâm’ın 5 şartı? Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek.

Sevgili kardeşlerim! Bu, İslâm olmak demek değildir. İslâm, teslim olan demek. Namaz kılarak, oruç tutarak, zekât vererek, hacca giderek, kelime-i şahadet getirerek hiç kimse hiçbir şeyini Allah'a teslim etmiş olamaz. İslâm’ın 5 şartı, İslâm âlemine atılan en büyük yanlışlığı ifade eder.

Sevgili kardeşlerim! Ne yazık ki; insanların çoğu bu büyük hakikatten habersiz olarak “Ben İslâm’ı yaşıyorum. Namaz kılıyorum, oruç tutuyorum, zekât veriyorum, hacca gidiyorum, kelime-i şahadet de getiriyorum. Öyleyse ben İslâm’ım.” diye düşünür. Hayır. Sen İslâm değilsin. İslâm olabilmen, teslim olmana bağlı. Ama teslim olmanın daha ilk kademesinde bir insan ölse, Allah'a ulaşmayı dilese ve ölse, gene cennete girer. O, 1. kat cennete girer. Mürşidine tâbî olduğu an 2. kat cennetin sahibidir. Bu neyi ifade eder? Tâbî olduğu an, ruhunun vücudundan ayrılmasını ifade eder. Ruh Allah'a ulaşır, kişi 3. kat cennetin sahibidir. Fizik vücudunu teslim eder, 4. kat cennetin sahibidir. Nefsini teslim eder, 5. kat cennetin sahibidir. Muhlis olur, 6. kat cennetin sahibidir. İradesini de Allah'a teslim eder, 7. kat cennetin sahibi olur. Cennetler 7 ayrı kat, 7 ayrı cennet.

Allah razı olsun.

Benzer konular