İslâm, “teslim” demekse bugüne kadar öğrendiğimiz İslâm’da neden sadece ibadetlerden bahsediliyor, teslim olmak ve bunun yolları verilmiyor? Bu konuda bize bilgi verebilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Teslim » İslâm, “teslim” demekse bugüne kadar öğrendiğimiz İslâm’da neden sadece ibadetlerden bahsediliyor, teslim olmak ve bunun yolları verilmiyor? Bu konuda bize bilgi verebilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslâm, “teslim” demekse bugüne kadar öğrendiğimiz İslâm’da neden sadece ibadetlerden bahsediliyor, teslim olmak ve bunun yolları verilmiyor? Bu konuda bize bilgi verebilir misiniz?

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ, insanların mutluluğunun devam etmesini istiyor, oluşmasını istiyor. Bir insan nefsinin afetlerini kontrol altına almaya ve o afetleri yok etmeye, en azından başlangıçta azaltmaya ve sonra da yok etmeye dayalı bir gayretin sahip olmak mecburiyetinde. Her an insanlar ya derecat kazanır ya da kaybeder.

Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın istediği şey nedir? Öldüğü zaman, kazandığı derecelerin kaybettiği derecelerden fazla olması… Böyle olursa ne olur? Kişinin gideceği yer cennet olur. Peki, günahları fazlaysa ne olur. O zaman da gideceği yer cehennem olur sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın istediği şey, insanların hepsinin kazandıkları derecenin kaybettikleri derecelerden fazla olması. İşte Allahû Tealâ onun için diyor: “Zikir yapın!” diyor.

“ve le zikrullâhi ekber.”  diyor.  

29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


“Zikir, daha büyük bir ibadettir.” diyor.

Bütün ibadetlerden daha büyük bir ibadettir. Neden? Çünkü sadece zikir, insanları kaybettikleri şeylerden kazandıkları şeylere ulaştırır. Kaybettikleri dereceler fazla olan bütün insanların gideceği yer cehennemdir sevgili kardeşlerim! Kazandığı dereceler fazla olanların hepsi de cennete gireceklerdir.

Öyleyse Allahû Tealâ’nın kanunları var. Bu kanunların gerçekleşmesi, mutlaka tahakkuk eder. Gerçekleşmemesi hiçbir şekilde tahakkuk etmez. Mutlaka Allah’ın kanunları gerçekleşir. Öyleyse Allah’ın kanunlarını bilen siz kardeşlerimiz, başka insanlara anlatın bunu. “Eğer kaybettiğiniz dereceler fazla olursa gideceğiniz yerin cehennem olduğunu biliyor musunuz?” diye onlara ulaşın sevgili kardeşlerim! Hedefiniz hep en güzel olsun. Allahû Tealâ’nın emirlerini en güzel şekilde gerçekleştirmeye çalışın inşaallah.

Benzer konular