Mürşid olmadan İslam dînini yaşayamaz mıyız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşid olmadan İslam dînini yaşayamaz mıyız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşid olmadan İslam dînini yaşayamaz mıyız?

Yaşayamazsın evladım. Mürşidin olmadan İslâm dînini Allah'ın emrettiği istikâmette yaşayamazsın. Çünkü mürşidin yoksa sen hiç bir zaman ruhunu Allah'a ulaştıramazsın. Allahû Tealâ bütün insanların hayattayken ruhlarını, fizik vücudlarını, nefslerini, iradelerini Allah'a teslim etmelerini farz kılmış Kur'ân-ı Kerim'de. Ne yazık ki genel çerçeve içersinde baktığımız zaman insanlar İslâm'ın şartı 5'dir diyorlar. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek.

Sevgili kardeşlerim, İslâm teslim olan demek. Bu namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek denilen bu 5 şartın içinde Allah'a hiç birşey teslim edilmemiştir. Ne namaz kılmak, ne oruç tutmak, ne zekât vermek, ne hacca gitmek, ne kelime-i şahadet getirmek hiç kimseyi İslâm yapamaz.

İslâm, Allah'a teslim olan demek. Bunun için kişi mutlaka hacet namazını kılacaktır. Boy abdestini alarak kılacaktır tabiî. Hacet namazını kıldıktan sonra mürşidini Allah'tan soracaktır. Ve Allah'tan sorduğu ve Allah'ın kendisine gösterdiği o mürşide ulaşıp veya o mürşidin bir kendi bulunduğu bölgede bulunan bir vekiline ulaşıp ona tâbî olacaktır. Tâbiiyetsiz hiç kimse Allah'ın yolunda ilerleyemez Sevgili kardeşlerim. Allahû Tealâ insanları mutlaka cereyanın geçmesi standartına bağlamış.

Allah razı olsun.

Benzer konular