Mürşide tâbiiyet farz mıdır? Tâbiiyeti nasıl yapabilirim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşide tâbiiyet farz mıdır? Tâbiiyeti nasıl yapabilirim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşide tâbiiyet farz mıdır? Tâbiiyeti nasıl yapabilirim?

Mürşide tâbiiyet farzdır. Bütün insanların mürşidine mutlaka ulaşması ve tâbî olması gerekir. Dinimizin adı; İslâm. İslâm; ‘teslim olan’ demek ve dîn adamlarımızın bir kısmının teslim olmakla bir ilişkilerinin olmadığını görüyoruz.
 
Sevgili kardeşlerim! İslâm’ın 5 şartıyla hiç kimse Allah’a teslim olamaz. Evet! Namaz kılmak da farzdır, oruç tutmak da farzdır, zekât vermek de farzdır, hacca gitmek de farzdır, kelime-i şahadet getirmek de farzdır. İslâm’ın 5 şartı diyorlar buna. “İslâm’ın şartı 5’tir.” diyorlar. Hayır! 5 değildir. İslâm’ın şartı da bütün Osmanlı İslâm sisteminde olduğu gibi 7’dir:

* Buna Allah’a ulaşmayı dilemek ve
* Teslimleri ilâve edeceksiniz; ruhun teslimi, fizik bedenin teslimi, nefsin teslimi ve iradenin teslimi 4 tane teslim oluşturuyor; hepsi de farzdır.

“Ne yani biz bunları gerçekleştiremezsek cehenneme mi gideriz gerçekleştiremedik diye?” Hayır! Biliyorsunuz ki; cennetler 7’dir 5 değildir. Öyleyse;

1- Allah’a ulaşmayı dileyip de ölen bir kişi bile Allah’ın cennetine girebilir; 1.kat cennet.
2- Mürşidine tâbî olmuş, kişi ölmüş; 2.kat cennet.
3- Ruhu vücudundan ayrılmış, Allah’a ulaşmış, ölmüş; 3.kat cennet.
4- Fizik bedenin teslimi; 4.
5- Nefsini teslimi;5.
6- Muhlis olmak; 6.
7- İradeyi Allah’a teslim etmek; 7.kat cennetin sahibi olmak demek.

Her şey ölçülü, en güzel statüsünde ve insanları bekliyor; onları mutlu etsin de ölümden sonraki sonsuzluğa, sonsuz bir cennet hayatına onları ulaştırsın diye. Tam 7 kat cennet saydık. Allah’a ulaşmayı dilemekten, iradenin teslimine kadar bir dizayn…

Benzer konular