Sohbetlere gidiyorum ama tabii değilim. Tasavvuf görevlerini yapabilir miyim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Sohbetlere gidiyorum ama tabii değilim. Tasavvuf görevlerini yapabilir miyim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Sohbetlere gidiyorum ama tabii değilim. Tasavvuf görevlerini yapabilir miyim?

Mademki böyle düşünüyor kardeşimiz, acaba neden tâbiiyetini gerçekleştirmiyor ki? Bu konunun başlangıç noktası, tâbiiyetini gerçekleştirip Allah’ın cereyanını kendi vücuduna da almak, kabul ettirmektir. Kabul etmemesi zaten mümkün değildir vücudun. Kim Allah’ın bir mürşidinden bir tövbe alırsa, tövbeyi aldığı anda o kişi 2. kat cennetin sahibidir.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ o kadar kolaylaştırmış ki, herşeyi. Ne istiyor da kolaylaşıyor? Bir tek şey istiyor; herkesin cennete girmesini… İnsan adı verilen, ruhundan üfürmek lütfunda bulunduğu insanlar… Meselâ cinlerin ruhu yok. Ruhundan üfürmek lütfunda bulunduğu insanların mutlaka kurtuluşa ulaşmasını istiyor. Elbette Allahû Tealâ cinlerin de kurtuluşa ulaşmasını ister.

Ama sevgili kardeşlerim! Herşey kişisel iradenin vücuda getirdiği standartlara bakıyor; ona dayalı. Yani şeytanın İslâm âlemine kurduğu en büyük tuzak, İslâm’ın 5 şartı tuzağıdır; namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek. Bunları farz olarak kabul ediyor insanlar. Allah’a ulaşmayı dilemek ve teslimler 6 ve 7, asıl önemlisi en sonuncusu; teslimler. Ruhun, vechin, nefsin ve iradenin Allah’a teslimi. Bir insanın ruhunun Allah’a teslim olabilmesi için evvelâ o kişinin ruhunun bizim vücudumuzdan ayrılması lâzım, Allah’a doğru yola çıkan kafileye katılması lâzım. Katılsa, o kişinin de 7-8 aylık bir ömrü varsa, görevlerini yapıyorsa muntazam, hiç problem yok. O kişinin ruhu mutlaka Allah’a ulaşacaktır. Eğer bu kişinin talebi asılsa zaten başka türlü de olması mümkün değil. Çünkü Allahû Tealâ ne diyor?: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” Demek, bu dilek 7-8 aylık bir devre devam ediyorsa o kişi Allah’a ulaşmayı dilemiştir. Allah onun ruhunu Kendisine mutlaka ulaştıracaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular