Ermiş evliya olmak için Allah'a ulaşmayı dilemek yeterli midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Ermiş evliya olmak için Allah'a ulaşmayı dilemek yeterli midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ermiş evliya olmak için Allah'a ulaşmayı dilemek yeterli midir?

Yeterli değildir. Allah’a ulaşmayı dileyen kişi zaten gerçekten Allah’a ulaşmayı dilemişse içinden hacet namazını kılıp mürşidini Allah’tan sormak gelecektir. Eğer kardeşlerimiz bu hususu bilmiyorsa bilsinler ki; Allah’a ulaşmayı dileyen bir kişi Allah’a ulaşmayı diledi diye Allahû Tealâ’nın cennetine girebilmesi için, mutlaka Allah’tan mürşidini sorması gerekir. Sorarsa ne olur? Eğer sorarsa Allah ona mürşidini gösterir ve o kişi mürşidine ulaşıp tâbiiyetini gerçekleştirir. Gerçekleştirdiği anda 2. kat cennetin sahibidir.

Yani 1. kat cenneti aşıp da 2. kat cennete ulaşabilmek mutlaka mürşide tâbiiyeti gerektirir. Mutlak olarak gerektirir. Kişi 2. kat cennetin sahibi oldu ve ruhu vücudundan ayrıldı. Allah’a doğru yola çıkan kafileye katıldı. İşte bu kişinin ruhu 7-8 aylık bir devre içinde mutlaka Allah’ın Zat’ına ulaşacaktır ve Allah’ın Zat’ında ifna olacaktır, yok olacaktır. Bu kişinin ruhu Allah’a ermiştir. İşte bu kişi ermiş evliya olacaktır; bu noktada.

Demek ki; Allah’a ulaşmayı dilemek 1. safha, Allah’ın gösterdiği mürşide ulaşıp tâbî olmak 2. safha ve bu tâbiiyetle beraber ruhun o kişinin vücudundan ayrılıp Allah’a doğru yola çıkan kafileye katılması söz konusu. Ne zaman ki; 7-8 aylık bir devredir bu, o kişinin ruhu 7 tane gök katını aşıp, 7. katta 7 tane âlemden geçip, sonra Sidretül Münteha’ya ulaşıp oradan da Allah’ın Zat’ına ulaşmışsa o kişi 3. kat cennetin de sahibi olur.

Buraya kadar hiçbir zorluk yok, sevgili kardeşlerim. Acaba neden yok? Hiçbir zorluk yok diyoruz. Kesin olarak söylüyoruz bunu. Neden yok? Çünkü Allahû Tealâ buyuruyor ki:

“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”

Öyleyse bizim görevimiz Allah’a ulaşmayı dilemek. Allah da Kendisini görevli kabul ediyor ve O, o kişinin ruhunu Kendisine ulaştırıyor ve o kişi mürşidine ulaşamadan ölmüşse 1. kat cennetin sahibi olarak ölüyor. Eğer ulaşmış da ölmüşse 2. kat cennetin sahibi olarak ölüyor. Eğer ruhunu da Allah’a ulaştırmış, öyle ölmüşse 3. kat cennetin sahibi olarak ölüyor. Yani Allahû Tealâ; “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” demekle 1. , 2. ve 3. kat cennetleri garanti ediyor bütün insanlara. Herkes kendi hayatını yaşar. Bir kısmı Allah’a ulaşmayı dileyip ölür; 1. kat cennetin sahibidir. Bir kısmı Allah’tan mürşidini sormuştur, tâbî olmuştur. Tâbî olduktan sonra ölür; 2. kat cennetin sahibidir. Bir kısmı da yola çıkan ruhu, tâbiiyetten sonra yola çıkan ruhu Allah’a ulaştıktan sonra ölür; o ermiş evliyadır. Ruhu Allah’a ermiş bir evliyadır; 3. kat cennetin sahibi olur.

Allah razı olsun.
   

Benzer konular