Çok günah işledim. Namaz kılarken günahlarım hep gözümün önüne geliyor ve namazı bırakıyorum. Ne yapmalıyım?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Çok günah işledim. Namaz kılarken günahlarım hep gözümün önüne geliyor ve namazı bırakıyorum. Ne yapmalıyım?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Çok günah işledim. Namaz kılarken günahlarım hep gözümün önüne geliyor ve namazı bırakıyorum. Ne yapmalıyım?

Evlâdım! Çok büyük bir hata işliyorsun. Sana evvelâ bir sualimiz var. Allah’a ulaşmayı diledin mi yavrum? Eğer dilemediysen, cehennemden kurtulmak istiyorsan ilk yapmak istediğin şey bu olmalı.

Allah’a ulaşmayı dilemeyen bir insan 1. kat cennete giremez. Zaten sen Allah’a ulaşmayı dilersen Allah sana mürşid sevgisi verecek ve sen cân-ı gönülden mürşidine ulaşmayı isteyerek gidip ona mutlaka o zaman tâbi olacaksın. İçinden gelen talep bu olacak. Tâbî olursan ki; normal standartlarda mutlaka tâbî olursun; tâbî olursan 2. kat cennetin sahibisin. Tâbî olursan ne olur? 2. kat cennetin sahibi olan bir kişinin ruhu, mutlaka o kişiyi terk eder ve Allah’a doğru yola çıkan kafileye katılır. İşte bu katılma 7-8 aylık, bilemediniz 9-10 aylık bir devre içinde o kişinin ruhunun Allah’a ulaşmasını sağlar. İşte bu kişi ermiş evliyadır. Ruhu Allah’a ulaşmıştır, ermiştir. 3. kat cennetin sahibidir. Bundan sonra fizik vücudun teslimi gelir, ondan sonra nefsin teslimi gelir, ondan sonra iradenin teslimi gelir.

Allah razı olsun.

Benzer konular