Allah'a ulaşma dileğimin kabul olduğunu nasıl anlayabilirim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah'a ulaşma dileğimin kabul olduğunu nasıl anlayabilirim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşma dileğimin kabul olduğunu nasıl anlayabilirim?

Allah’a ulaşmayı dileyen bir kişi, Allah’tan talepte bulunduğu zaman Allah ona mürşidini gösterecektir ve o kişi tekrar bir talepte bulunacaktır. Hacet namazını kılacaktır. “Benim mürşidim kimdir?” diye soru soracaktır. Aynı kişi kendisine gösterilecektir. Ona düşen iş, o mürşide ulaşıp tâbiiyetini gerçekleştirmek. Gerçekleştirdiği an 2. kat cennetin sahibi olur ve mutlaka vücudundan ayrılan ruh 7-8 aylık bir devre içinde Allah’a ulaşacaktır. Bu onun 3. kat cennete ulaşması manasına gelir.

İşte sevgili kardeşlerim! İlk 3 kat; 1. kat, 2. kat ve 3. kat Allahû Tealâ tarafından garanti edilmiştir. Ne demek istiyoruz? Çünkü Allahû Tealâ buyuruyor ki; açık, en kesin ve açık şekilde: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor.

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


Yani bir insanın Allah’a ulaşmayı dilemesi demek, Allahû Tealâ tarafından bunun bilinmesi, o kişiye mürşid sevgisinin verilmesi, o kişinin mürşidine ulaşması, tâbiiyetini gerçekleştirmesi ve ruhunun böylece vücudundan ayrılarak 7-8 aylık bir devre içinde, o sırada yolda olan bütün müridlerle birlikte Allah’ın Zat’ına doğru yola çıkması ve sonunda mutlaka ruhunu Allah’a ulaştırmasıyla tahakkuk eder. Sonuç vuslattır. O kişinin ruhu ermiştir. Nereye ermiştir? Allah’a ermiştir. O kişi ne olmuştur? Ermiş olmuştur. İşte o kişi ermiş evliyadır.

Allah razı olsun.

Benzer konular