Son nefeste kelime-i şehadet getiren kişi cennete girer mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Son nefeste kelime-i şehadet getiren kişi cennete girer mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Son nefeste kelime-i şehadet getiren kişi cennete girer mi?

Son nefeste kelime-i şahadet getiren kişi cennete girer mi? Evet, girer. Çünkü o Allah’a ulaşmayı dilemiştir.

Allah’a ulaşmayı dileyen bütün insanların 1. kat cenneti kazanmaları söz konusudur. Zaten yaşasaydı eğer Allahû Tealâ mutlaka ona mürşidini gösterecekti. Mürşid sevgisini de Allah vereceği için, mutlaka o kişi mürşidine ulaşıp tâbî olacaktı; 2. kat cennetin sahibi olacaktı. Yaşasa, ruhu 7-8 ayda Allah’a ulaşacak, ermiş evliya olarak 3. kat cennetin de sahibi olacaktı. Buraya kadar olan 3 tane cennet; 1. , 2. ve 3. kat cennet Allahû Tealâ tarafından herkese garanti edilmiştir sevgili kardeşlerim. Allah razı olsun. Tekrar edelim mi âyet-i kerimeyi?

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” Bu kadar basit, bu kadar kesin.

Allah razı olsun. 

Benzer konular