Çevremizdeki insanların sevgisini kazanabilmek için ne yapmalıyız? Bize tavsiyeleriniz nelerdir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sevgi » Çevremizdeki insanların sevgisini kazanabilmek için ne yapmalıyız? Bize tavsiyeleriniz nelerdir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Çevremizdeki insanların sevgisini kazanabilmek için ne yapmalıyız? Bize tavsiyeleriniz nelerdir?

Çevremizdeki insanların dostluğunu kazanmak için sadece bir tek yolunuz var sevgili kardeşlerim! Tek bir yol; onlara en güzel davranışlarla davranmanız. Öyle bir şekilde davranın ki; davranışınızdan onları çok sevdiğiniz açık ve kesin bir şekilde belli olsun. Eğer sevginizi onlara ispat edebilirseniz, bu davranış biçimleri dizisiyle onların da size dost olmakta gecikmediğini göreceksiniz. Onlar da size dost olacaktır.

İşte burada tasavvufun dışında olan kişileri tasavvufa davet etmek en güzel yoldur. Onlara zikrin nefsin kalbindeki afetleri devre dışı bıraktığını, azalttığını açık bir şekilde söyler de onları ikna edebilirseniz, Allah’ın yoluna girerlerse onlar da bunu yaşayacaklardır. Nefslerinin kalbindeki afetlerin azaldığını, mutluluklarınsa çoğaldığını açık ve kesin bir şekilde görecekler ve yaşayacaklardır. Bu Allahû Tealâ’nın katında bir büyük ni’mettir sevgili kardeşlerim!

Allah razı olsun.

Benzer konular