İnsanların diğer kişiler hakkında oluşan negatif yargı ve düşüncelerinden kurtulabilmeleri için ne yapmaları gerekir? Acaba buradaki sevginin önemi nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sevgi » İnsanların diğer kişiler hakkında oluşan negatif yargı ve düşüncelerinden kurtulabilmeleri için ne yapmaları gerekir? Acaba buradaki sevginin önemi nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsanların diğer kişiler hakkında oluşan negatif yargı ve düşüncelerinden kurtulabilmeleri için ne yapmaları gerekir? Acaba buradaki sevginin önemi nedir?

Sevgili kardeşlerim! Evvelâ şunu bilmemiz lâzım. Herkes hata yapabilir. Yapılması lâzımgelen şey, o hata yapan kardeşimizle konuşmak, ondan beklemedikleri bir davranış biçimi kendilerine ulaştığını ona anlatmak, Allahû Tealâ’nın emrinin ne olduğunu o kardeşimize Kur’ân âyetleriyle ispat etmek, bunları yaparken asla sinirlenmemek. Onu, hatayı yapmış olan kardeşimizi kıracak olan bir davranışta bulunmamak asıldır. Yoksa bizim yapmamız, asla uygun olmayan bir başka yola sapmış oluruz: İnsanları cezalandırmak. Sevgili kardeşlerim! Bunu yapmamaya çalışın. İnsanları ikna etmek varken, onları Kur’ân âyetleriyle Allah’ın hakikatlerini anlatarak yapmaları lâzımgelen doğru işlemi onlara öğretmek varken, neden onlarla kavga edesiniz de hem üzülesiniz hem de onun kalbini kırasınız? Böyle yapmamamız lâzım sevgili kardeşlerimiz! Hepimiz bilmeliyiz ki; bizler Allah’ın dostlarıyız. Öyleyse görevimiz insanları mutsuz etmek değil; mutlu etmek. Kimi, hangi kardeşimizi bir sıkıntıda görürsek ona ulaşmalıyız. Problemin ne olduğunu sormalıyız. Çözüm için elimizden geleni gerçekleştirmeliyiz. İnsanları sevmek aslî görevimiz olmalı sevgili kardeşlerim! Biliniz ki; sevenler sevilir. Eğer siz severseniz, sevdiğinizi her vesileyle etrafınızdaki insanlara ispat ederseniz, onların da sizi mutlaka seveceğini göreceksiniz.

Allah razı olsun.

Benzer konular