Sevmek ve sevilmek için ne yapmalıyız? Yani mutluluğun sırrını bize açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sevgi » Sevmek ve sevilmek için ne yapmalıyız? Yani mutluluğun sırrını bize açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Sevmek ve sevilmek için ne yapmalıyız? Yani mutluluğun sırrını bize açıklar mısınız?

Mutluluğun sırrı zikirdir. Bir insan Allah’ın yoluna girmedikçe mutluluğu yaşayamaz. Birçok insan zanneder ki: “Eğer ben fazla para kazanırsam mutlu olurum.” Böyle bir düşüncenin sahibi olur insanlar. Ne kadar isterdik sevgili kardeşlerim, biliyor musunuz? Bu kişilere Allahû Tealâ şu parayı verse de o parayı kazanmalarına rağmen mutsuz olduklarını yaşamaları onları akıllandırsa ve “Demek ki, mutluluk bu değilmiş. Mutluluğun başka bir yolu olmalı.” diye düşünmelerine sebebiyet verse, ne kadar güzel olurdu. Belki gelip bize sorarlardı; “Ne yapmamız lâzım?” diye. Biz de derdik ki: “Allah'a ulaşmayı dileyin ve mürşidinizi Allah’tan sorun. Ona tâbî olun.”

Sevgili kardeşlerim! Hiç unutmayacaksınız. Allah’sız bir mutluluk hiçbir şekilde mümkün değildir. Hiç kimse Allah’ın yoluna girmedikçe mutlu olamaz. Onun için o dünya kadar para kazanan insanlar, onları yakından incelerseniz göreceksiniz ki; mutlu değiller. Para kazanmak onların ihtiyaçlarını gidermek açısından çok önemli bir şey muhakkak ki. Ama ihtiyaçların giderilmesi, dünya ihtiyaçlarının, parayla sağlanan ihtiyaçların giderilmesi mutluluğun gerçek anlamda bir parçası değildir.

Mutluluğun artması zikrin artmasıyla paralel bir seyir takip eder. Mürşide tâbiiyetten evvel de gerçekleşmez. Mutlaka ruhun bedenden ayrılması, Allah’a doğru yola çıkması şarttır. Ne zaman ki; o kişinin ruhu 7 tane gök katını aşar, 7.gök katının 7 tane âlemden geçer, sonra da Sidretül Münteha’ya geçer, oradan Allah’ın Zatı’na ulaşırsa, işte o kişi ermiş evliya olur. Ermiş demek ruhu ermiş demek. Nereye ermiş demek? Allah’a ermiş demek.

Allahû Tealâ herkesin ruhunu dünya hayatında yaşarken Allah’a teslim etmesini emreder ve bu sebeple dînimizin adı İslâm’dır yani teslim dînidir İslâm. İslâm kelimesi “teslim olan” mânâsına gelir. Nesini Allah’a teslim etmiştir? Evvelâ ruhunu, daha üst kademede fizik bedenini, daha üst kademede nefsini, en üst kademede iradesini Allah’a teslim etmekle insanlar mutluluğu yaşarlar sevgili kardeşlerimiz!

Allah razı olsun.

Benzer konular