İbadetlerimizin huşû içerisinde olması için ne yapmamız gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Huşu » İbadetlerimizin huşû içerisinde olması için ne yapmamız gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İbadetlerimizin huşû içerisinde olması için ne yapmamız gerekir?

Zikrinizi arttırmanız gerekir. Konunun temelinde, hep en büyük faktör olarak zikir var. Buna dayalı olarak Allahû Tealâ diyor ki:

“ve le zikrullâhi ekber”

ve: Ve.
le: Mutlaka.
zikrullâh: Allah kelimesinin “Allah, Allah, Allah...” diye tekrarı “ekber” diyor. “Daha büyüktür.” diyor.

29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


En büyük ibadet zikirdir ve ne yazık ki, İslâm’ın 5 şartı içinde bu yok. Namaz kılmak, oruç tutmak var, zekât vermek, hacca gitmek var, kelime-i şahadet getirmek var. Ama zikir yok.

Sevgili kardeşlerim! Şeytanın İslâm âleminin başına ördüğü çorapların belki en büyüğü bu: “İslâm’ın şartı 5’tir.” diye insanları inandırmışlar. “Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek.” Hayır! İslâm’ın şartı 5 değildir. Allah’ın Kur’an-ı Kerim’e koyduğu standartda İslâm’ın şartlarının 7 olduğunu görüyoruz:

* Allah’a ulaşmayı dilemek ve
* Teslimler!

İslâm; “teslim olan” demek sevgili kardeşlerim! Hepiniz Allah’ın hedeflerini yerine getirmekle vazifelisiniz. Biz sizleri bu hedefe yöneltmek için elimizden gelen her türlü fedakârlığı yaparız. Sevgili kardeşlerim! İsteriz ki; hepiniz Allahû Tealâ’nın bu emirlerini yerine getirin de o muhteşem dizaynı yaşayarak, mutluluğun ne olduğunu daha üst, daha üst, daha üst boyutlarda görün inşaallah.

Benzer konular