Hep namazı huşû ile kılmaktan bahsedilir. Acaba huşû ne demektir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Huşu » Hep namazı huşû ile kılmaktan bahsedilir. Acaba huşû ne demektir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hep namazı huşû ile kılmaktan bahsedilir. Acaba huşû ne demektir?

Bu açıdan sorulduğu zaman huşû mutluluk demektir. Sevgili kardeşlerim! Allah’ın istediği hüviyette bir namaz kılan insan orada mutluluk duyar. Bütün olaylarda ya mutluluk duyarsınız ya mutsuzluk. Sadece iki faktörden biri devreye girer. İşte mutluluk duyduğunuz her olay Allah’ın emrettiği istikamette bir olguyu, sizi mutlu edecek olan bir başkasının davranış biçimini de ifade eder.

Öyleyse sevgili kardeşlerim, ya mutlu olacağınız olaylar yaşarsınız ya da mutsuz olacağınız olaylar yaşarsınız. Ya sizin yaptığınız bir olay sebebiyle mutlu veya mutsuz olursunuz ya da başkalarının vücuda getirdiği bir olay sebebiyle mutlu veya mutsuz olursunuz. Bu alternatifler her zaman geçerlidir. Öyleyse yapmamız lâzım gelen şey ne, mutlu olmak için? Çok basit sevgili kardeşlerim! Allah’ın emirlerini yerine getirmek, yasaklarını asla yapmamak… Başkalarına en güzel şekilde davranmak Allah’ın emirlerini yerine getirmektir. Yasak ettiği fiilleri işlememek gene kişinin mutluluk anahtarıdır.

Sevgili kardeşlerim! İnsanlar ya Allah’ın yasaklarını işledikleri için veya emirlerini yapmadıkları için mutsuz olurlar. Mutlu olanlar da tam tersine ya Allah’ın emirlerini yapmışlardır ya da yasak ettiği fiilleri, o fiille karşı karşıya kaldıkları her noktada işlememişlerdir. İşte iki ayrı cepheden mutluluğun anahtarı…

Allah razı olsun.

Benzer konular