Allah’a ulaşmak için illâ sizin yolunuza tâbî olmam mı gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Allah’a ulaşmak için illâ sizin yolunuza tâbî olmam mı gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmak için illâ sizin yolunuza tâbî olmam mı gerekir?

Sevgili Efendimiz! Diyelim ki; ben başka bir yola tâbî olmuşum ama sizin söylediklerinize inanıyorum ve Allah'a ulaşmayı diliyorum. Allah’a ulaşmak için illa sizin bu yolunuza tâbî olmam mı gerekir?

Hayır, gerekmez tabiî. Hatta hiçbir yola tâbî olmasan, sadece Allah'a ulaşmayı dilesen, cehennemden kurtulursun. Ama bundan sonra sana Allahû Tealâ mutlaka bir mürşid sevgisi verecektir. O mürşide gidip tâbî olman gerekecek. Ama Allah'a ulaşmayı dilediğin anda cenneti zaten elde ettin demektir. 1. kat cennet senin. Bunda sonra bir gün bir mürşide ulaşmak ihtiyacını Allahû Tealâ sana, iç dünyana verecek. O ihtiyaç sebebiyle, Allah’tan mürşidini talep ettiğin zaman hacet namazını kılıp, Allah seni mutlaka mürşidine ulaştıracak.

Zaten diğer, bir evvelki konumuz da oydu. Bu mürşidinin nereden çıkacağı, Allahû Tealâ’nın bildiği bir şey. Onca tarikat var. Onlardan birisinden bir mürşid çıkabilir. Ama hangisine tâbî olursan ol, mutlaka Allahû Tealâ, eğer mürşidini göstermişse mutlaka geçek bir mürşiddir veya mürşid yardımcısıdır. Sizi ana mürşide götürecek olan bir vasıtadır. Ama her hâlükârda 2. kat cennetin sahibi olursunuz, mürşidinize ulaştığınız an.

Hayır, mutlaka bize gelmeniz hiçbir zaman gerekmiyor. Yalnız şunu da herkesin bilmesi gerekir ki; hangi mürşide tâbî olursanız olun bu dünya üzerinde, hepsi netice itibarıyla bize tâbî olanlardır.

Benzer konular