Eşimden ayrıldım. 7 yaşındaki kızıma nasıl davranmalıyım? Boşlukta gibiyim ne yapmalıyım?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Eşimden ayrıldım. 7 yaşındaki kızıma nasıl davranmalıyım? Boşlukta gibiyim ne yapmalıyım?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Eşimden ayrıldım. 7 yaşındaki kızıma nasıl davranmalıyım? Boşlukta gibiyim ne yapmalıyım?

Ben eşimden ayrılalı 3 ay oldu. Kızım 7 yaşında. Konya’dan Aydın’a geldik. Kızım Konya’da 5 vakit namazını kılıyordu. Ama buraya gelince kılmamaya başladı. Ortam farklı. Sizi ilk defa dinliyorum. Kızıma nasıl davranmalıyım? Onun namaza tekrar devam etmesi için, onu kırmadan, benden uzaklaşmadan nasıl yapabilirim?

Çok kolay! Ona sadece Allah'a ruhunu ulaştırmayı dilemesini söyleyeceksiniz. Böyle bir dileği kalbinden yaparsa namazları sevmeye başlayacak. Tam sizin istediğiniz gibi bir hanım kız olup çıkacak inşaallah.

“Aslında ben de boşlukta gibiyim. Değişik bir ortam, değişik bir çevre. Allah'a şükür inancım fazla. Bunun bir imtihan olduğunun bilincindeyim. Sizden bol dua istiyorum. Allah'a emanet olun. Allah razı olsun.”

Size bir şey söylemek mecburiyetindeyim. “Boşlukta gibiyim.” diyorsunuz. Anlıyorum ki Allah'a ulaşmayı dilemeyi siz de dilememişsiniz. Kızınıza Allah'a ulaşmayı dilemeyen bir anne olarak, onun Allah'a ulaşmasını salık verdiğiniz zaman bu onun için bir şey ifade etmeyecektir. Önce siz kendinize düşeni yapmalısınız. Şu, kendinizi boşlukta hissetmekten o zaman kurtulacaksınız. O zaman bir çevrenin içine gireceksiniz. O çevrede bakacaksınız ki; herkes namaz kılıyor, herkes zikir yapıyor. Siz de “Mademki onlar yapıyor, ben de yapayım.” diye başlayacaksınız. Ama Allah'a ulaşmayı dilemişseniz, bunun birden bire büyük bir zevk haline dönüştüğünü göreceksiniz. Öyleyse bir probleminiz yok gibi görünüyor.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular