Allah'a ulaşmayı diliyordum ama bir türlü gerçekleşmiyordu. Namaz kılmak içimden gelmiyor. Gerçekten dilememiş olabilir miyim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah'a ulaşmayı diliyordum ama bir türlü gerçekleşmiyordu. Namaz kılmak içimden gelmiyor. Gerçekten dilememiş olabilir miyim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşmayı diliyordum ama bir türlü gerçekleşmiyordu. Namaz kılmak içimden gelmiyor. Gerçekten dilememiş olabilir miyim?

Allah'a ulaşmayı dilemediysen gelmez tabiî. Çok normal bir olay. Zaten anahtar orada. Allah'a ulaşmayı dileyen, namaz kılmayı sever, zikir yapmayı sever. Bütün ibadetler zevk haline getirilir Allahû Tealâ tarafından.

“Bir haftadır namaza başladım. Ama bazen içimden namaz kılmak gelmiyor. Namaza başlayınca rahatlamaya başladım. Arkadaşlarım alay ediyor. Acaba dileğim kabul olmuş mudur? Allah razı olsun.”

“Rahatlamaya başladım.” diyorsun ama namaz kılmak gelmiyor da diyorsun evlâdım. Henüz Allah'a ulaşmayı dilememişsin. Tekrar dile. Şuradan, kalbinden bir talebi Allahû Tealâ’ya ulaştır. Bilmeceyi çözersin. Birdenbire namazlar senin için zevk olmaya başlayacak. Arkadaşlarının alaylarına da aldırma. Sen bizi düşün. Biz sana diyoruz ki, mutlaka Allah'a ulaşmayı dilemelisin. Arkadaşların ne söylerse söylesin.
 
Sizi çok seviyorum. Akşamları yatarken şöyle bir kendimi sorguluyorum. Ve karşımda sizin fotoğrafınız oluyor. Kötü düşündüğüm zaman kaşlarınızı çatıyorsunuz. İyi düşününce gülüyorsunuz. Ama artık kötü düşündüğüm zaman kaşlarınızı çatıyordunuz, iyi düşününce gülüyordunuz. Ama artık olmuyor.

Sen Allah'a ulaşmayı yeniden dile evlâdım. Bunda bir eksiklik var. Olmamış.

Benzer konular