"Kalp temiz olunca, İlâhi vahyin, İlâhi sırların ve aydınlıkların, meleklerin uğrağı haline geliyor." ifadesini açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Rahmet Nuru » "Kalp temiz olunca, İlâhi vahyin, İlâhi sırların ve aydınlıkların, meleklerin uğrağı haline geliyor." ifadesini açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

"Kalp temiz olunca, İlâhi vahyin, İlâhi sırların ve aydınlıkların, meleklerin uğrağı haline geliyor." ifadesini açıklar mısınız?

Muhterem Efendimiz! Hürmetle ve hasretle ellerinizden öperim. Aşağıdaki metni açıklar mısınız? Ahmet Rufai diyor ki: "Kalp temiz olunca, İlâhi vahyin, İlâhi sırların ve aydınlıkların, meleklerin uğrağı haline geliyor."

Sevgili kardeşlerim! Kalbin içi Allah’ın nurları ile doluyor. %98 fazl, %2 rahmet nuru, o kalbi pırıl pırıl bir hale getiriyor. Melekler kalbinizin içine girmezler. İlâhi sırlar kalpte bir dizaynı oluştururlar. Ama burada asıl kalbin içindekileri yazmış. "Nurlar" diyor, "aydınlıklar" diyor. O aydınlıklar, Allah’ın nurlarıdır. Kalbiniz %100 Allah’ın nurları ile dolar. Kalp aynanız açılır, Allah’ın gösterdiği herşeyi görürsünüz. O zaman "meleklerin uğrağı haline geliyor" demekten muradı o. Melekleri de görürsünüz. Ama kalbinizin içine girdikleri için değil, kalbinizin bir ayna olması sebebiyle görürsünüz.

"Kalp temizliğini yitirince, şeytanlara barınak oluyor."  

Sevgili kardeşlerim! Kalbin temizliği başlangıçta yoktur ki onu yitiresiniz. Başlangıçtan itibaren insanlar hep hüsrandadırlar. Allah’a ulaşmayı dilemeyen herkesin kalbi kapkaranlıktır. Doğuştan itibaren karanlık bir kalple yaşarsınız. Siz onu aydınlatacaksınız. Bir insanın vuslattan sonra kalbini karartması söz konusu olabilir sadece. O zaman da gerçekten şeytanlara barınak olur.

Benzer konular