Her durumda sevginin en üst boyutta yaşanabilmesi için nasıl bir düşüncenin sahibi olmalıyız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sevgi » Her durumda sevginin en üst boyutta yaşanabilmesi için nasıl bir düşüncenin sahibi olmalıyız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Her durumda sevginin en üst boyutta yaşanabilmesi için nasıl bir düşüncenin sahibi olmalıyız?

Anlaşılamadı.

- Muhterem Efendimiz! Sevginin en üst boyutta yaşanabilmesi için nasıl bir düşüncenin sahibi olmalıyız, Muhterem Efendimiz?

Sevgi bütün insanlarda bir varlık olarak mevcuttur. “Sevmek.” Mastarın adı “sevmek” mastarı. İnsanların muhtevasına göre insanlar birbirinden farklı şeyleri daha çok severler. Bu ise eşyanın tabiatına son derece uygun bir şeydir. Herkes farklı bir dizayn içinde Allahû Tealâ tarafından yaratılmıştır. Ve böyle bir, tam bir beraberliği ifade etmeyen farklılıklar sistemi insanların sahip oldukları standartları ifade eder.

İnsanlar Allah'a ulaşmayı dilerlerse bu, onların 1. kat cennete girmelerine sebebiyet verir. Sonra? Böyle olan bir insana Allahû Tealâ mutlaka mürşid sevgisi verir. Kişi hacet namazını kılarsa mürşidini gösterir. Kişi mürşidinin bulunduğu yer neresi olursa olsun, dünyanın öbür ucu olsa da oraya gider, mürşidine tâbî olursa ruhu vücudundan ayrılır ve Allah'a doğru yola çıkar ve 7-8 aylık bir devrede de ruh Allah'a ulaşır. Bu ruhun teslimidir. Daha sonra fizik bedenin teslimi gelecektir daimî zikirle. Daha sonra nefsin teslimi gelecektir; daimî zikir devam ediyor. Daha sonra iradesinin teslimi gelecektir. Ve kişi ruhunu da vechini de (fizik vücudunu da) nefsini de Allah'a teslim etmiş birisi olacaktır. Teslimler iradenin teslimiyle tamamlanır.

Allah razı olsun.

Benzer konular