Tasavvuf ismi, hayatımızda çok duymadığımız bir isim. Tasavvufla dîn arasında bir fark var mıdır? Bu konuda bizi aydınlatabilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Tasavvuf » Tasavvuf ismi, hayatımızda çok duymadığımız bir isim. Tasavvufla dîn arasında bir fark var mıdır? Bu konuda bizi aydınlatabilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tasavvuf ismi, hayatımızda çok duymadığımız bir isim. Tasavvufla dîn arasında bir fark var mıdır? Bu konuda bizi aydınlatabilir misiniz?

Tasavvuf dînin bütünüdür. Bir kısım insanlar şu anda İslâm’ın 5 şartıyla hareket ediyorlar. Namaz kılıyorlar, oruç tutuyorlar, zekât veriyorlar, hacca gidiyorlar, kelime-i şahadet getiriyorlar ve de diyorlar ki: “Biz dînimizi gerçekleştiriyoruz. İslam’ın 5 şartını yerine getiriyoruz.”

Ama Allahû Tealâ bu 5 şartla bırakmamış işi. Evet, namaz kılmak da oruç tutmak da zekât vermek de hacca gitmek de kelime-i şahadet getirmek de farz. Ama dînimizin adı İslâm dîni. İslâm dîni teslim olanların dîni demek. Bu namaz kılan, oruç tutan, zekât veren, hacca giden, kelime-i şahadet getiren bir insan neyini Allah'a teslim etmiş oluyor? Hiçbir şeyini…

Mutlaka ruhunu Allah'a teslim edecek. Bunun içinse mutlaka bir mürşide ulaşıp, tâbî olması gerekiyor. Ancak o zaman, Allah o kişiye mürşidini gösterdikten sonra, kişinin o mürşide ulaşıp tâbî olduğu zaman, o kişinin ruhu vücudundan ayrılarak Allah'a doğru yola çıkan kafileye katılıyor. Ve 7-8 aylık bir devrenin sonunda o ruh, 7 tane gök katını aşıp, 7. gök katında 7 tane âlem geçtikten sonra Sidretül Münteha’ya ulaşır. Oradan da Allah'ın Zat'ına ulaşır ve böylece o kişinin ruhu Allah'a ulaştığı için kişi ermiş evliya olur.
 
Allah razı olsun.     

Benzer konular