Allah’a ulaşmayı dilemek istiyorum ama korkuyorum. Ben de gerçekten bilmiyorum neden korktuğumu. Bunun başka bir yolu yok mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah’a ulaşmayı dilemek istiyorum ama korkuyorum. Ben de gerçekten bilmiyorum neden korktuğumu. Bunun başka bir yolu yok mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı dilemek istiyorum ama korkuyorum. Ben de gerçekten bilmiyorum neden korktuğumu. Bunun başka bir yolu yok mu?

Merhaba sevgili Efendimiz! Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz! Sizi tanıdığımıza çok sevindik. Buraya size tâbî olmaya geldik. Sizi çok seviyoruz. Birkaç tane sorum olacak. Benim doğuştan bir sakatlığım var. Ben de Allah’a ulaşmayı dilemek istiyorum ama korkuyorum. Ben de gerçekten bilmiyorum neden korktuğumu. Bunun başka bir yolu yok mu?

Yok ve de Allah’a ulaşmayı dilerseniz zaten o tek yolda Allahû Tealâ Kendine düşeni yapacak. Ruhunuzu siz Allah’a ulaştırmayacaksınız, Allah size ulaştıracak.

Meselâ diyelim ki; siz şu anda namaz kılmıyorsunuz. Namazı da çok zor bir şey olarak görüyorsunuz, zikir yapmak da öyle. “Allah Allah Allah Allah...” diye -sesli veya sessiz- Allah’ın ismini zikretmek de size zor gelebilir. Bunlar tabiî şeyler, zor olması. Ama şunu bilmenizi istiyoruz. Kim Allah’a ulaşmayı dilerse Allah, ona zor gelecek olan bütün ibadetleri ona öyle bir kolay şekle sokar ki; o kişi o ibadetleri yapmaktan büyük zevk duymaya başlar. İsterseniz deneyin. Bir süre sonra bana mutlaka haber vereceksiniz. “Söyledikleriniz doğruymuş.” diye.

Binlerce defa denendi bu. Kim Allah’a ulaşmayı dilerse sadece onlar, Allahû Tealâ’dan yardım alır. Yardım alırsa ne olur?  Allahû Tealâ o kişiyi yaratandır. Onun nerelerinin eksik olduğunu en iyi Allah bilir. Kişi namazı sevmiyor. Allah ona mutlaka namazı sevdirir. Kişi oruç tuttuğu zaman büyük açlık hissediyor, bu yüzden oruç tutmuyor. Ama Allah’a ulaşmayı dileyen bir kişi oruç tuttuğu zaman açlık hissettirmez, Allahû Tealâ ona kesinlikle. Zikir yapmaktan hoşlanmayan kişi zikir yapmayı çok büyük ölçüde seven birisi haline gelir. Başka insanlara kötü davrananlar, iyi davranmak neticesine ulaşırlar. Bunların hepsini Allah sağlar.

Bütün ibadetleri Allah ona sevdirmekle kalmaz, onun mutlaka başarabileceği bir hüviyete getirir o kişinin imkânlarını. Öyleyse korkmanız için sebep yok. Allah’a ulaşmayı dilerseniz herşeyin otomatik olarak şekillendiğini, en güzele dönüştüğünü göreceksiniz.

Allah razı olsun.

Benzer konular