Allah’ın kişiyi Kendisine ulaştırmada bir kâmil mürşidi aracı kılmasındaki hikmet acaba nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Allah’ın kişiyi Kendisine ulaştırmada bir kâmil mürşidi aracı kılmasındaki hikmet acaba nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’ın kişiyi Kendisine ulaştırmada bir kâmil mürşidi aracı kılmasındaki hikmet acaba nedir?

O kişinin de o kâmil mürşide ulaşıp tâbiiyetini gerçekleştirmek. Ne olur? Eğer gerçekleştirirse, o kişi de tâbiiyetini gerçekleştirdiği andan itibaren nefsindeki afetleri temizlemek istikametinde bir gayretin sahibi olacaktır. Kısa zamanda da büyük bir noktaya ulaşacaktır. Nefsinin kalbindeki afetler azaldıkça, o kişinin mutluluğunun artışı o kişide elbette pozitif bir tesir icra edecektir sevgili kardeşlerim!

İşte böylece her güzelliği yaşayan insan, Allah’ın kendisini sevdiğini ve onu mutlu etmek için bir hedef tayin ettiğini idrâk edecektir. Bu ona mutluluk verdiği sürece, o kişi artık başka insanlara kötü davranmak şöyle dursun, hep onları mutlu etmek istikametinde bir gayretin sahibi olacaktır. Bu ise onun, asıl kendisinin mutluluk verdiği birçok insan söz konusu olduğu için, onların da sayısı azalmadığı, arttığı için her geçen gün daha büyük bir mutluluğun sahibi olmasını temin edecektir. O zaman aynı şarkıyı söyleyeceğiz onunla beraber herhalde. “Herşey çok mu güzel, yoksa bana mı öyle geliyor?” Ne diyorsunuz sevgili kardeşlerim?

Allah razı olsun.

Benzer konular