Zekâtımızı nereye vermemiz uygun olur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zekât » Zekâtımızı nereye vermemiz uygun olur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Zekâtımızı nereye vermemiz uygun olur?

Zekâtımızı nereye vermemiz uygun olur? Ben Türkiye’ye geldiğimde eşe, dosta ve ihtiyaç sahiplerine yardımcı oluyorum. Ancak bazı kardeşlerimizin vakfımıza verdiklerini görüyorum. Uygun olan nedir?

Burada zekâtın verilmesinde iki ayrı cephe var. Birinde biz bir uyduya sahipken şimdi iki tane uyduya sahip olduk. Bu iki uydudan da birinde Kuzey Amerika kıtasının bütününe, Kanada’ya yayın yapabiliyoruz, diğerinde bütün Avrupa’ya, Afrika’nın kuzeyine ve Türk ülkelerine ve Kafkaslara yayın yapabiliyoruz ve bunlar da bedava olmuyor. Öyleyse vakfın da bu istikamette Allah'ın emrini bütün dünyaya ulaştırmak konusunda paraya ihtiyacı var. Seçim size ait. Böyle bir şeyde ihtiyaç sahiplerine vermek de doğrudur, vakfa vermek de doğrudur. İhtiyaç sahipleri bunun için o parayı hak etmektedirler; ihtiyaçları vardır, yoksuldurlar. Vakıfsa bütün insanlara hidayeti anlatmak için ve dalâlette olanları Allah'ın cennetine kavuşturmak için, cehennemden kurtarmak için faaliyet yapıyor.

Öyleyse seçim hakkı herkesindir. Dilediği gibi davranır. Bir kısmını vakfa verir; bu birr’dir, yardımdır, bir kısmını da halka verir; bu da zekâttır. Dileyen parasını dilediği istikamette kullanır. Hiçbir zaman biz, “Hayır, onlara vermeyin, vakfa verin.” demeyiz veya “vakfa vermeyin, onlara verin.” demeyiz. Seçim hakkı sizindir.

Benzer konular