Mürşidleri hakkın rahmetine kavuşmuş olanların ne yapmaları gerektiğini açıklayabilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşidleri hakkın rahmetine kavuşmuş olanların ne yapmaları gerektiğini açıklayabilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşidleri hakkın rahmetine kavuşmuş olanların ne yapmaları gerektiğini açıklayabilir misiniz?

Muhterem Efendimiz! Sonsuz hürmetle ve hasretle o gül kokan mübarek ellerinizden öperiz. (Biz de muhabbetle gözlerinizden öperiz evlâdım.)

Sık sık karşılaştığımız bir konuyu size arz etmek istiyorum:

1- Görüştüğümüz bazı hanım kardeşlerimizin mürşidleri hakkın rahmetine kavuşmuş fakat hâlâ derslerini devam ettiriyorlar. Bu kardeşlerimizin ne yapmaları gerektiğini açıklayabilir misiniz?

Bu kardeşlerimiz vakit geçirmeden bir mürşide tâbî olmalılar. Tâbî oldukları anda devrin imamının ruhu başlarının üzerine mutlaka gelir. Hangi mürşid olursa olsun. Bu kardeşlerimiz Allah’a ulaşmayı dilemişler mi? Dilememişlerse zaten kurtuluşları yok!

Bir mürşide de tâbî olsalar, Allah’a ulaşmayı dilemedikçe mürşide tâbî olan hiç kimse kurtulamaz, sevgili kardeşlerim! Kurtuluş yolu, 2. kat cennet için mürşiddir.

Yani bir kişi Allah’a ulaşmayı dilerse Allah, onu mutlaka Kendisine ulaştıracaktır. Bunun için o kişiye mürşidini Allah gösterecektir. Ve o kişi mürşidine ulaştığı zaman, böyle bir dizaynda kişinin bu muhtevası mü’min olmak standartlarına girer. O kişi, o günden itibaren kurtuluşa ulaşmıştır.

• Allah’a ulaşmayı dilediği zaman 1. kat cennetin sahibi olur.
• Mürşidine ulaştığı zaman, 2. kat cennetin sahibi olur.
• Ruhunu Allah’a ulaştıran, 3. kat cennetin sahibi olur.

Bu 3’ü de Allahû Tealâ tarafından garanti edilmiştir.

Bu kardeşlerimiz süratle Allah’a ulaşmayı dilemeliler. Dileyenlerin de dilemesi yetmez. Ondan sonra bir mürşide gidip tâbî olmalılar, inşaallah. Ama diledikleri anda cennetin sahibi inşaallah olurlar.

Benzer konular