İnsanların çoğu diyor ki: “Ben namaz kılıyorum, oruç tutuyorum, haramlardan sakınıyorum, bana Kur’ân ve sünnet yeter.” diyorlar. Bu kişilere cevabımız ne olmalı?

Anasayfa » Ana Sayfa » İbadet » İnsanların çoğu diyor ki: “Ben namaz kılıyorum, oruç tutuyorum, haramlardan sakınıyorum, bana Kur’ân ve sünnet yeter.” diyorlar. Bu kişilere cevabımız ne olmalı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsanların çoğu diyor ki: “Ben namaz kılıyorum, oruç tutuyorum, haramlardan sakınıyorum, bana Kur’ân ve sünnet yeter.” diyorlar. Bu kişilere cevabımız ne olmalı?

Efendimiz! İnsanların çoğu diyor ki: “Ben namaz kılıyorum, oruç tutuyorum, haramlardan sakınıyorum, bana Kur’ân ve sünnet yeter.” diyorlar. Bu kişilere cevabımız ne olmalı?

Onlara demelisiniz ki: “Hay Allah razı olsun. Çok güzel ama mademki Kur’ân yeter, sünnet yeter diyorsunuz; siz Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in sünnetini gerçekleştiriyor musunuz? O, sahâbesiyle beraber İslâm’ın 7 safhasını da yaşadı. Kur’ân-ı Kerim, 7 safhayı farz kılıyor ve sahâbenin de, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in de (sahabe Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in sünnetini gerçekleştirenlerdir) 7 safhanın 7’sini de gerçekleştirdikleri, ruhlarını da vechlerini de nefslerini de iradelerini de Allah’a teslim ettiklerini yazıyor Kur’ân-ı Kerim. “Kur’ân ve sünnet yeter.” diyen kişi, Kur’ân’dan haberdar olsaydı bütün söylediklerimizin Kur’ân âyetleri olduğunu görecekti.

Peygamber Efendimiz (S.A.V) ne yapmışsa O’nun sünneti odur. Ne yapmış? 7 vakit namaz kılmışlar. Kılıyor musunuz? Biz kılıyoruz. Ne yapmışlar? Allah’a ulaşmayı dilemişler. Dilediniz mi? Hayır. Ruhunuzu Allah’a ulaştırdınız mı? Mürşidinize tâbî oldunuz mu evvelâ? Hayır. Ruhunuzu Allah’a ulaşırdınız mı? Hayır. Fizik vücudunuzu Allah’a teslim ettiniz mi? Nefsinizi teslim ettiniz mi? İrşad oldunuz mu? İradenizi Allah’a teslim ettiniz mi? Hepsinin cevabı hayır. Ama Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in sünnetinde bunların hepsi var.

“Kur’ân yeter.” diyorlar. Kur’ân’da bunların hepsi var. Eğer Kur’ân yeterse, neden Kur’ân’ın hükümlerini tatbik etmiyorsunuz da “Kur’ân yeter.” diyorsunuz? Ne demek yani? Kur’ân’ı elinize alınca Kur’ân size yeter mi oluyor? Onun içindeki emirleri, farzları gerçekleştireceksiniz. Allah’a ulaşmayı dilemek de farzdır, mürşide tâbiiyet de farzdır. Ruhunuzu Allah’a ulaştırıp teslim etmek de farzdır, fizik vücudunuzu Allah’a teslim etmek de farzdır, iradenizi Allah’a teslim etmek de farzdır. Hani Kur’ân size yeterdi? Bunlar Kur’ân’da var olduğuna göre (Peygamber Efendimiz (S.A.V) ve sahâbe sünnetin sahipleridir) siz Kur’ân’ı da gerçekleştirmiyorsunuz, sünneti de gerçekleştirmiyorsunuz. O halde hangi masaldan bahsediyorsunuz?

A benim zavallı kardeşlerim! “Kur’ân ve sünnet yeter.” diyenler Kur’ân yeterse Kur’ân’ın hükümlerini uygulayın. Sünnet yeterse sünnetin hükümlerini uygulayın. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in sünneti İslâm’ın 5 şartı değildir. Ruhun da vechin de nefsin de iradenin de Allah’a teslimi Kur’ân’da da farzdır. Peygamber Efendimiz (S.A.V) de yüzlerce defa bundan bahsetmiştir. Onlara böyle cevap verin.

Benzer konular