Aile içinde huzuru bularak mutlu bir aile hayatı yaşamamız için bireylere düşen görevler nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mutluluk » Aile içinde huzuru bularak mutlu bir aile hayatı yaşamamız için bireylere düşen görevler nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Aile içinde huzuru bularak mutlu bir aile hayatı yaşamamız için bireylere düşen görevler nedir?

Bütün insanların mutlu bir hayat yaşayabilmesi, mutlaka Allah'a ulaşmayı dilemesiyle mümkündür. Bir insan Allah'a ulaşmayı dilemedikçe Allah’ın emrettiği standartların içine giremez. 7 kat cennetin dizaynına baktığımız zaman Allahû Tealâ’nın burada neden 7 tane safha koyduğunu rahat rahat anlayabiliriz. Allah'a ulaşmayı dilemek 1. safha, mürşide tâbiiyet 2. safha.

Bir insan Allah'a ulaşmayı dilerse Allah ona mutlaka mürşid sevgisi vermek ister ve onu hacet namazını kıldırmaya ulaştırır. Kişi hacet namazını kılarsa mutlaka mürşidini Allahû Tealâ ona gösterecektir. Allah'a ulaşmayı dileyen herkese mutlaka Allahû Tealâ bunu yaptırır. Ne çıkar ortaya? O kişi hacet namazını kıldığından mürşidini görecektir. Yapılması lâzımgelen şey, o noktadan sonra mürşide tâbî olmaktır veya kendisinin bulunduğu yere veya çok daha yakın bir yerde mürşidin bir tövbe verebilen vekili varsa ona ulaşıp tâbî olmaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular