Mürşide tâbî olmak için el öpmemiz mi gerekli? Niçin el öpüyoruz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşide tâbî olmak için el öpmemiz mi gerekli? Niçin el öpüyoruz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşide tâbî olmak için el öpmemiz mi gerekli? Niçin el öpüyoruz?

El öpmeniz mutlaka gerekli. El öpmek cereyanın size de geçmesini temin eder.

Allahû Tealâ bütün mürşidlerin mutlaka kendi mürşidlerinden el alarak, el öperek mürşid olmasını sağlar. Dünya üzerinde ne kadar mürşid varsa, irşad makamının sahibi; hepsi önce kendi mürşidlerine tâbî olmuşlardır. Sonra ruhlarını teslim etmişlerdir Allahû Tealâ’ya. Ki; bu herkesin harcıdır. Herkes bunu yapmak imkânının sahibidir. Neden? Çünkü Allahû Tealâ söz vermiş, diyor ki:

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”

Bu Allah’ın sözü! Sözünü tutmaması elbette hiçbir şekilde mümkün değil. Mutlaka Allahû Tealâ herşeyin sahibidir. Emrini ve verdiği sözü yerine getirir. Ne istiyor Allahû Tealâ? Herkesin cennete girmesini istiyor. Daha kişi; “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur, ben de ruhumu Sana ulaştırayım. Bana bunu mümkün kıl!” dediği anda kişi 1. kat cennetin sahibi olmuştur. Ama gerçekten demiş midir?

İşte bunu ortaya koyan hakikat, o kişinin bu noktadan sonra bir ‘mürşid aramak’ ihtiyacını kesin olarak hissetmesini ifade eder. Öyleyse bu kişi bir hissiyatın sahibidir. Ruhunu Allah’a ulaştırmak! İşte ‘ruhunu Allah’a ulaştırmak’ demek, ‘ruhunu Allah’a teslim etmek’ demek. İslâm neydi? ‘Teslim olan’ demekti.

- Önce ruhunu Allah’a teslim edecektir. Bu 1. teslimdir.
- Sonra fizik vücudunu teslim edecektir; 2. teslim.
- Sonra nefsini teslim edecektir; 3. teslim.
- En sonra da iradesini Allah’a teslim edecektir; 4. teslim.

Sevgili kardeşlerim! Safhalar 7 tane ama teslimler 4 tane:

- Ruhun,
- Vechin,
- Nefsin ve
- İradenin Allah’a teslimi.

Bütün insanlar için Allah’ın istediği şey bunlardır sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ istiyor ki; herkes cennetine girsin. Ve o kadar kolaylaştırmış ki; herkesin ‘bunu istesin de becermesin’, mümkün olmayacağı bir standart koymuş.

Açık bir ifadesi var Allahû Tealâ’nın, aynen şöyle:

“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”

Allahû Tealâ bu sözü verdiyse Allah’ın karşısına kim çıkacak da O’nun bunu gerçekleştirmesine mâni olabilecek? Böyle bir şey mümkün olabilir mi sevgili kardeşlerim? O, Allah! Kâinatın Sahibi. Bütün emirler O’ndan gelir.

İşte sevgili kardeşlerim, Allahû Tealâ bunları istiyor:

* Ruhunuzu Allah’a teslim etmenizi,
* Fizik bedeninizi Allah’a teslim etmenizi,
* Nefsinizi Allah’a teslim etmenizi ve
* İradenizi Allah’a teslim etmenizi.

Böylece teslimleri tamamlayarak daha üst  kata, daha üst kata, daha üst kata, daha üst kata çıkmanızı… Kim 7 safha 4 teslimi gerçekleştirirse o en üst kat cennetlere gitmenin hakkına ulaşır.

Allah razı olsun.

Benzer konular