“Mürşidsiz olmaz.” diyorsunuz. İslâm’ın 5 şartıyla cennete girilemez mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » “Mürşidsiz olmaz.” diyorsunuz. İslâm’ın 5 şartıyla cennete girilemez mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

“Mürşidsiz olmaz.” diyorsunuz. İslâm’ın 5 şartıyla cennete girilemez mi?

İslâm’ın?

- 5 şartıyla cennete girilemez mi?

Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmek İslâm’ın 5 şartıdır. Ama İslâm ‘teslim olmak’ demektir. Namaz kılan, oruç tutan, zekât veren, hacca giden ve kelime-i şahadet getiren bir insan hiçbir şeyini Allah’a teslim etmemiştir. O zaman Allah’ın koyduğu kanunların dışında bir yetersizlik söz konusu. Bu kişi devam ederse hacet namazını kılacaktır. Mürşidini Allah’tan soracaktır. Ve o mürşide veya o mürşidin onun bulunduğu yerlerde yakın bir vazifelisi varsa, yetkilisi varsa ona ulaşıp ona teslim olacaktır.

İslâm ‘teslim olan’ demektir. Hiç kimse ruhunu Allah’a teslim etmedikçe gerçek anlamda İslâm olamaz. İşte iblisin İslâm âlemine oynadığı en büyük oyun odur ki; namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmekten ibaret bir ‘İslâm’ın 5 şartı’ sistemi insanlara yutturulmuştur. Hayır, sevgili kardeşlerim! Namaz kılmak da farzdır. Oruç tutmak da farzdır. Zekât vermek de farzdır. Hacca gitmek de farzdır. Kelime-i şahadet getirmek de farzdır. Ama bunlar insanı İslâm yapamaz. İslâm ‘teslim olan’ demektir. Hiç kimse ruhunu Allah’a ulaştırıp, teslim etmeden gerçek anlamda, Allah’ın emrettiği anlamda İslâm olamaz. Ruhunu Allah’a teslim etmekle bitiyor mu olay? Hayır.

- Fizik vücudunu da teslim edecek.
- Nefsini de teslim edecek.
- İradesini de Allah’a teslim edecek.

Öyleyse:

- Allah’a ulaşmayı dilemek,
- Mürşide tâbiiyet,
- Ruhun Allah’a ulaşması,
- Fizik bedenin teslimi,
- Nefsin teslimi,
- Muhlis olmak ve
- İradeyi Allah’a teslim etmek diye 7 tane safhadan bahsediyor Kur’ân-ı Kerim.

Burada:

- Ruhun teslimi var.
- Fizik vücudun teslimi var.
- Nefsin teslimi var ve
- İradenin teslimi var.

Kapılar ardına kadar herkese açık sevgili kardeşlerim! Doğruları öğrenin, etrafınızdaki insanlara da anlatın. Kime derdinizi anlatamazsanız, benim telefon numaramı verin. Ben onlara anlatayım. Allah razı olsun.

Muhterem Efendimiz! Konferans salonlarında tövbe almak isteyen kardeşlerimiz var. Eğer uygun görürseniz, onlar hazırlıklarını yapana kadar benim size iki soru sormam mümkün müdür Muhterem Efendimiz!

Tabiî mümkün. Üç bile sorabilirsin, 7 bile sorabilirsin. Hadi bakalım, dinliyorum inşaallah.

Benzer konular