Allah’a ulaşmayı dilemeyen bir kişi mü’min olmadığı halde İslâm’ın 5 şartına yönelten şey nedir? İslâm’ın hiçbir şartını yaşamayan birisi ile farkı nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm'ın 5 şartıyla Âmel Etmek » Allah’a ulaşmayı dilemeyen bir kişi mü’min olmadığı halde İslâm’ın 5 şartına yönelten şey nedir? İslâm’ın hiçbir şartını yaşamayan birisi ile farkı nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı dilemeyen bir kişi mü’min olmadığı halde İslâm’ın 5 şartına yönelten şey nedir? İslâm’ın hiçbir şartını yaşamayan birisi ile farkı nedir?

Mü’min olduğunu zannetmesi. Ve de insanlara ulaştırılan bilgi bu kadar: Namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek, zekât vermek ve kelime-i şehadet getirmek. Bunlarla kurtulacaklarını zannediyorlar insanlar. Bu 5 şartın içinde demin söyledik, zikir de farzdır, çok zikir de farzdır, daimî zikir de farzdır. 6. farz olan zikir yok. 7. farz olan Allah’a ulaşmak ta yok. "likâi" Allah’a mülâki olmak da yok. Cibril hadisinde var olmasına rağmen, insanlar onu devre dışı bırakmışlar bilerek, isteyerek.  

Allah’a ulaşmayı dilemeyen bir kişi mü’min olmadığı halde İslâm’ın 5 şartına yönelten şey nedir?

Kendisine ulaşan bilgiler. "Bu 5 şartı yerine getirdiğim zaman, İslâm’ın şartı 5 olduğuna göre, İslâm’da Allah’a teslim olma olduğuna göre ben de 5 şartı yerine getiririm ve Allah’a teslim olurum.” diyor kişi. İslâm’ın 5 şartını yerine getiren hiç kimse İslâm olamaz, mü’min dahi olamaz; Allah’a ulaşmayı dilemedikçe kazandığı bütün dereceler boşa gideceği için.
 
İslâm’ın hiçbir şartını yaşamayan bir kişi ile arasındaki fark nedir? Arasında fark yoktur. Çünkü onun kazandığı derecelerin hiçbirisi amel defterinde kıyâmet günü görünmez. Tıpkı hiçbir şey yapmamış olan cehenneme ve bu sebeple gidecek olan kişi gibidir. 

Benzer konular