Güney Asya’da olan depremin ve tsunami felâketinin belirtileri nelerdir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Olaylar ve Etkileri » Güney Asya’da olan depremin ve tsunami felâketinin belirtileri nelerdir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Güney Asya’da olan depremin ve tsunami felâketinin belirtileri nelerdir?

Sevgili kardeşlerim, şu anda dünya üzerinde bir kaos yaşanıyor. Bir fitne bütün dünyayı sarmış durumda. İslâm’ı da, Hristiyanlığı da,Yahudilik âlemini de, bütün üç kitaplı dîni de, kitapları olmayan dîn mensuplarını da bütünüyle kavramıştır. Bu dînlerin her birinin içinde Allah’a ulaşmayı dileyenler vardır. Kurtuluşa ulaşabilecekler sadece onlardır. Ve insanlar bu ilimden habersiz olarak yaşıyorlar. İşte Allahû Tealâ buna “Duhan” diyor. Bütün dünyayı kaplayan ve insanlara azaplı bir geleceği oluşturan bir duman, bir azap dumanı. Bu azap dumanı, bugün bütün dünyadaki insanların, aslî unsurları unutmuş olmalarından kaynaklanıyor.

Ne demek istiyoruz? Şunu demek istiyoruz: Allahû Tealâ Tevrat’ta da, İncil’de de, Kur’ân-ı Kerim’de de 7 safhayı
vermiştir:

* Allah’a ulaşmayı dilemek.
* Mürşide tâbî olmak.
* Ruhu Allah’a teslim etmek.
* Fizik vücudu teslim etmek.
* Nefsi teslim etmek.
* İhlâsa ulaşmak.
* İradeyi Allah’a teslim etmek.

7 safhadır. Bu 7 safha da Kur’ân’da farzdır. Tevrat’ta da farzdır, İncil’de de farzdır. Ve Kur’ân’da, Tevrat’ta, İncil’de de bu 7 safhanın yaşandığı söylüyor. Sahâbe tarafından, Hz. İsa zamanında ona bağlı olanlar tarafından, Hz. Musa zamanında ona bağlı olanlar tarafından İslâm’ın 7 safhası o zamanlar da yaşanmıştır. Hz. İbrâhîm zamanında da zaten yaşanmış. Zaten 3 dîn de, Hz. İbrâhîm’in dînidir; hanif dinidir. İşte insanlar Allah’ın bu büyük hakikatini unutup da, dünyadaki her kötü şeye yöneldikleri için, insanların arasında şeytana tapanların da artık sayıları çoğaltarak devam etmeleri, Allahû Tealâ'nın bir  felâkete (belki daha da çok, daha başka felaketlerde söz konusu olacak) yol açmasına Allahû Tealâ ulaşmıştır. Her şey Allah’ın bilgisi altında cereyan eder. Her zelzele, her sel felâketi, her tsunami, gibi olay Allah’ın aslında daima bir ihtarıdır.   

"Bazı bölgelerimizdeki denizlerde sular çekiliyor. Neden?” diyor kardeşimiz. Bu çekilme geriye gelme şeklinde bazı bölgelerimizde oluyor. Buna med-cezir deniliyor. Ayın üst seviyeye yaklaştığı devrede, eliptik bir yörüngede döndüğü için, en yakın olduğu noktalar var, birde en uzak olduğu noktalar var eliptik yörüngede. Yakın olduğu yerlerde, ay olan gecelerde sular ilerliyor karaya doğru. Diğer zamanlarda da geriye doğru çekiliyor. Med-cezir deniliyor olayın adına. Sebebi ayın çekim gücüdür.

Benzer konular