Yaşantımızdaki savaşları, depremleri Allahû Tealâ’nın azabı olarak düşünebilir miyiz? Bu konu hakkında kısa bir bilgi alabilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'ın Gazabı » Yaşantımızdaki savaşları, depremleri Allahû Tealâ’nın azabı olarak düşünebilir miyiz? Bu konu hakkında kısa bir bilgi alabilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Yaşantımızdaki savaşları, depremleri Allahû Tealâ’nın azabı olarak düşünebilir miyiz? Bu konu hakkında kısa bir bilgi alabilir miyiz?

Yaşadığımız dünya hayatında hanif dîninin hakikatlerini, sizleri, kendimizi, Allahû Tealâ’yı sizden öğrendik. Allahû Tealâ’ya ne kadar hamdetsek şükretsek azdır ki; şu yaşantımızdaki savaşları, depremleri Allahû Tealâ’nın azabı olarak düşünebilir miyiz?
 
Evet, düşünebiliriz. Allahû Tealâ bunlarla insanlara azap veriyor. Kâinatın tek dîninin aslında, hristiyanlığı incelediğiniz zaman da yahudilik dînini incelediğiniz zaman da bir de bakıyorsunuz; İslâm’ın 7 safhası hepsinde de var. Onlar bizden evvel unutmuşlar sadece. Sonra da İslâm unutmuş. Ruhunu, vechini, nefsini ve iradesini Allah’a teslim etmek konusunu unutmuş ve İslâm diye bir şey kalmamış ortalıkta.

“Allah’ın azabı olarak düşünebilir miyiz?” Evet, düşünebiliriz.

“Bu konu hakkında kısa bir bilgi alabilir miyiz?” Allahû Tealâ, herşeyin karşılığını mutlaka verir. Neyi hak etmişse kişi, Allah’tan sadece onun karşılığını alır.
 
Öyleyse depremler ve buna benzer yaşantılar, savaşlar, hep Allah’ın azaplarıdır. Neyi hak edersek sadece dünyanın insanı olarak onu alırız.

Benzer konular