Allah ile nasıl dost olunur? Kalbimdeki duaları nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu konuda bize yol gösterir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Dua » Allah ile nasıl dost olunur? Kalbimdeki duaları nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu konuda bize yol gösterir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah ile nasıl dost olunur? Kalbimdeki duaları nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu konuda bize yol gösterir misiniz?

Allah ile beraber olmanın yolu tek başına gerçekleşemez sevgili kardeşlerim! Herkes hacet namazını kılıp Allah’tan mürşidini sormak mecburiyetindedir. Mürşide tâbiiyetsiz bir manevi yükselme hiçbir şekilde mümkün değildir. Kişi Allah'a ulaşmayı dilediği zaman 1. kat cennetin sahibi olur. Ama 2. kat cennetin sahibi olması için mutlaka mürşidine tâbî olması lâzım. Sonra ruhunun vücudundan ayrılması, Allah’a ulaşması lâzım. Bunlar birer kademe kademe cenneti artıran müesseseler. Daha sonra daimî zikre ulaşması lâzım.

Sevgili kardeşlerim! Diyelim ki; bir kişi Allah'a ulaşmayı diledi ve öldü. Bu kişi 1. kat cennete girer. Yaşarsa mürşidine tâbî olacaktır. Tâbiiyetten sonra ölmüşse 2. kat cennetin sahibi olarak ölür. Mürşide tâbiiyet ruhun vücuttan ayrılmasını ve Allah’a doğru yola çıkmasını ifade eder ki; 7-8 aylık bir devreden sonra ruh mutlaka Allah’a ulaşacaktır. Bu ulaştığı nokta o kişinin ermiş evliya olduğu noktadır. Ruhu Allah’a ermiş. 3. kat cenneti ifade eder. Sonra kişi daha üst kademelere çıkacaktır. Ruhunu Allah’a teslim ettikten sonra fizik bedenini teslim edecektir. Daha sonra nefsini teslim edecektir. Daha sonra muhlis olacaktır. Daha sonra iradesini Allah’a teslim edecektir. Bugün birkaç defa saydığımız gibi 7 tane safha böylece tamamlanacaktır. Bu kişi de o zaman daimî zikrin bu seviyesinde 7. kat cennetin sahibi olacaktır, iradesini de Allah’a teslim eden kişi.

Allah razı olsun.

Benzer konular