Dînimizde duanın önemi nedir ve Allah’a nasıl dua etmeliyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Dua » Dînimizde duanın önemi nedir ve Allah’a nasıl dua etmeliyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Dînimizde duanın önemi nedir ve Allah’a nasıl dua etmeliyiz?

Dua, Allah’tan herhangi bir konuda bir şeyler talep etmektir, istemektir.

Sevgili kardeşlerim! Değil bu dünyanın, kâinatın neresinde olsanız Allahû Tealâ sizin kalbinizden geçen herşeyi mutlaka bilir. O Yaratandır. Herşeyin Sahibidir. Öyleyse Allahû Tealâ için gizli bir şey söz konusu olamaz. Zahiri âlemin de sahibidir. Gayb âleminin de sahibidir. O, sevgili kardeşlerim, sadece âlemlerin değil, herşeyin Sahibidir. Dilediğini, dilediği an gerçekleştirir.

Allahû Tealâ ister ki; herkes birbirini sevsin ve böylece etrafına mutluluk saçan birisi olsun,  birileri olsunlar. İnsanlar için söz konusu olan şey bu mutluluğu yaşamaktır. Hepiniz için Allahû Tealâ sizlerin mutlu olmanızı istiyor. Zikrinizi ne kadar çok arttırırsanız mutluluğunuz o kadar çok artar. Neden? Çünkü zikrinizi arttırmanız, nefsinizin kalbindeki afetleri yok etmenin temelini teşkil eder. Afetler yok oldukça yerini hasletler alır. Yani sizi üzebilecek olan olaylar dizisi adım adım azalır. Hasletler insanları mutluluğa taşırlar, afetler de mutsuzluğa. Afetler Allah’ın yasak ettiği fiilleri işlemeye çalışırlar. Onları insanların gerçekleştirmesine çalışırlar. Allah’ın emrettiklerini de yaptırmamaya... Şeytan daima nefsin afetleriyle beraberdir. Onları galeyana getiren, başkalarına daha çok zarar vermesini temin eden hep şeytandır, şeytanlardır.

Sevgili kardeşlerim! Herkesin çevresinde şeytanlar mutlaka vardır. Öyleyse bir taraftan Allah’ın dostları, bir taraftan şeytanın dostları bütün insanlar için onları kendi istikametlerinde harekete geçirmeye çalışan bir muhteva taşırlar.

Sevgili kardeşlerim! Öyleyse bilelim ki; bütün insanlar için söz konusu olan şey bu mutluluğu yaşamak ve yaşatmak olmalıdır ki; kişi her zaman mutlu olsun.

Allah razı olsun.

Benzer konular