Nefsimiz acaba hangi durumlarda vücuttan ayrılır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Nefs » Nefsimiz acaba hangi durumlarda vücuttan ayrılır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Nefsimiz acaba hangi durumlarda vücuttan ayrılır?

Nefs, başlangıçta afetlerle dolu olan bir vücudumuz... Ruhumuz, nefsimiz ve fizik vücudumuz, üç ayrı vücut oluşumunu gösterir. Nefsimizde ilginç bir durum var. Başlangıçta sadece afetlerle dolu olan nefsimiz, eğer biz Allahû Tealâ’nın yoluna girmek istersek ve bunu gerçekleştirirsek, o zaman Allah’a ulaşmayı dileyen bir insan; 1. kat cennete mutlaka girer.

Ne olacaktır? Böyle bir kişi Allah’a ulaşmayı dilediği için, Allah ona mutlaka mürşid sevgisi verecektir. Kişi hacet namazını kılıp, Allah’tan mürşidini soracaktır. Allah’ın kendisine gösterdiği mürşide ulaşacak ve o mürşide tâbî olacaktır.

Bu tâbiiyet, o kişinin ruhunun vücuttan ayrılmasını temin eder. Bu kişi bu noktada ölse; 2. kat cennetin sahibidir. Ruhu, vücudundan ayrılan ruhu, Allah’a doğru bir yolculuğa çıkacak Allah’ın Zat’ına 7-8 aylık bir devrenin sonunda mutlaka ulaşacaktır.

Ne olur bu kişi? ‘Ermiş evliya’ olur. Kişi bu noktada ölse; 3. kat cennetin sahibidir. Yaşarsa, Allah ona fizik vücudunu teslim etme imkânı verir, 4. kat cennetin sahibi olur kişi. Sonra nefsini Allah’a teslim etme imkânını verir, 5. kat cennetin sahibi olur. Sonra bu kişi muhlis olur. Ve neticede de; 7. safhada da iradesini Allah’a teslim eder. İradesini Allah’a teslim eden bir ‘evliya’ olur. Herbiri ayrı bir kat cenneti temsil ediyor.
 
İşte Allahû Tealâ’nın kademeleri... İşte, diğer taraftan da 7 kat cennet. İkisi tam bir paralellik halinde.

Allah razı olsun.

Benzer konular