Bizim bildiğimiz: "Ruh vücuttan çıkınca insan ölür." Dîn adamlarından öğrendiklerimiz bunlar. Bunun doğru olduğunu nereden bileceğiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Bizim bildiğimiz: "Ruh vücuttan çıkınca insan ölür." Dîn adamlarından öğrendiklerimiz bunlar. Bunun doğru olduğunu nereden bileceğiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bizim bildiğimiz: "Ruh vücuttan çıkınca insan ölür." Dîn adamlarından öğrendiklerimiz bunlar. Bunun doğru olduğunu nereden bileceğiz?

Ruh vücuttan çıktığı zaman kişi ölseydi, şu anda biz sizinle konuşan birisi olamazdık, bir ölü olurduk.

Sevgili kardeşlerim! Onlar İslâm’ın 5 şartını yeterli sayan, geri kalan bilgiye ihtiyaç duymayan zavallılardır. Allahû Tealâ 7 tane safha koymuş cennet için:

- Allah’a ulaşmayı dilemek; 1.
- Mürşide tâbiiyet; 2.
- Ruhun Allah’a ulaşması; 3.
- Fizik bedenin Allah’a teslimi; 4.
- Nefsin teslimi; 5.
- Muhlis olmak; 6.
- İradeyi Allah’a teslim etmek; 7.

Bu 7 tane safhayı Allahû Tealâ acaba boşuna mı koymuş Kur’ân-ı Kerim’e? Her bir safha, bir farklılık ifade ediyor. Bu safhaların her birisi, insanları daha üst kat cennetlere ulaştıran bir özellik taşır.

Sevgili kardeşlerim! İnsanlara anlatmaya çalışın bunları. Gerekirse bize ulaşsınlar, biz anlatalım. Allah’a ulaşmayı dilemedikçe, hiç kimse 1. kat cennete giremez. Sevgili kardeşlerim! 7 kat cenneti Allahû Tealâ ortaya koymuş. Bu kıyâmete kadar devam edecek olan Allah’ın kanunudur. Allah’a ulaşmayı dilemeyen bir insan 1. kat cennete giremez sevgili kardeşlerim! Bundan sonraki cennetlere hiç giremez tabiî.

İşte İslâm’ı, İslâm’ın 5 şartına indirgeyen zihniyet, böyle bir felâketi İslâm âlemine giydirmiş. Bu kişi Allah’a ulaşmayı dilememişse 1. kat cennete giremez. Mürşidine tâbî olmayacaksa ki; olmayacaktır, 2. kat cennete giremez. Eğer mürşidine tâbî olmamışsa ruhu vücudundan ayrılıp, Allah’a ulaşmayacaktır; 3. kat cennete giremez. Geri kalan cennetlerin de hiç birisine girmesi mümkün değildir. Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın koyduğu kanunlara baktığımız zaman, Allahû Tealâ’nın 7 tane safhayı 7 kat cennetle bir paralele yerleştirmesi söz konusu olmuştur. Yani Allah’a ulaşmayı dileyen bir kişi ölmüşse 1. kat cennete girerken, bundan sonraki devreyi yaşayan, mürşidine tâbî olan bir kişi, 2. kat cennete giriyor. Mürşidine tâbî olan kişinin ruhu vücudundan ayrılıyor. Allah’a doğru yola çıkıyor. 7-8 aylık bir devrenin sonunda ruh Allah’a ulaşıyor. Kişi ermiş evliya oluyor; 3. kat cennetin sahibi. Sonra fizik vücudunu teslim ediyor; 4. kat cennetin sahibi. Nefsini teslim ediyor; 5. kat cennetin sahibi. Muhlis oluyor; 6. kat cennetin sahibi. İradesini de Allah’a teslim ediyor; 7. kat cennetin sahibi.

İşte böyle bir sonuç, bütün insanlar için hedeftir. Allahû Tealâ kanunlarını koymuş. Bu kanunlar tatbik edilmezse insanların mutlu olması da söz konusu olmaz. Hiç kimse Allah’sız bir mutluluğu yaşayamaz.

Allah razı olsun.

Benzer konular