Allah’a ulaşmayı dilemeyi insanlara anlatıyoruz. Bu noktada başarılı olmamız için ne yapmamız gerekiyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah’a ulaşmayı dilemeyi insanlara anlatıyoruz. Bu noktada başarılı olmamız için ne yapmamız gerekiyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı dilemeyi insanlara anlatıyoruz. Bu noktada başarılı olmamız için ne yapmamız gerekiyor?

Bu konuda en başarılı olanlar tabiatıyla ruhlarını Allah'a ulaştırmış olanlar. O güzelliği yaşadıktan sonra çok daha büyük bir istekle, zevkle görevlerini yapmaya devam ederler. Bu zevkle yapılan, istekle yapılan davranış biçimi ise başka insanlar tarafından mutlaka hissedilir.

Sevgili kardeşlerim, göreviniz insanları kurtarmaktır. Birçok dîn adamı İslâm’ın şartı 5’tir diye büyük bir hatanın içinde kalmaktadırlar. Onlara göre namaz kılmak var, oruç tutmak var, zekât vermek var, hacca gitmek var, kelime-i şahadet getirmek var. Böyle insanlarla karşılaştığınız zaman; sizlere “İslâm’ın 5 şartı vardır, başkası yoktur.” diyen biriyle karşılaştığınız zaman ona deyin ki: “Bak sen diyorsun ki namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek. Ama İslâm teslim olan demek değil mi?” Hiç kimse size İslâm, teslim olan değil diyemez. İslâm, teslim olan demek. Sen namaz kılarak, oruç tutarak, zekât vererek, hacca giderek, kelime-i şahadet getirerek neyini Allah'a teslim ettin? Bu kişinin size verebileceği cevap yok. Hiçbir şeyini teslim etmemiştir. Teslim, mutlak olarak bir mürşide, Allah'tan mürşidi sorarak o mürşide veya onun bir vekiline ulaşmak suretiyle tâbî olmayı gerektirir. Cereyan mutlaka mürşidden müride geçecektir. Geçmesi için de mutlaka o kişiden tövbe alması gerekir kardeşimizin. O mürşidden veya o mürşidin tövbe verme yetkisi verdiği birçok kişiden bir tanesine ulaşarak bu noktada tövbesini alması.

Allah razı olsun.

Benzer konular