Bir kişi kalben Allah'a ulaşma dileğinde nasıl bulunmalı? Bu dileği nasıl gerçekleştirebilirim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Bir kişi kalben Allah'a ulaşma dileğinde nasıl bulunmalı? Bu dileği nasıl gerçekleştirebilirim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bir kişi kalben Allah'a ulaşma dileğinde nasıl bulunmalı? Bu dileği nasıl gerçekleştirebilirim?

Bu kişi boy abdesti almalı ve ellerini açarak Allahû Tealâ’ya: “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ben de ermiş evliya olmak istiyorum. Bunun çok kolay bir şey olduğunu söylüyorlar. Yarabbim! Bana da bunu nasip kıl. Ben de ruhumu Sana ulaştırayım. Sonra sırasıyla inşaallah fizik vücudumu, nefsimi, irademi Sana teslim edeyim.”

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ kapıları açar. Yeter ki kişi istesin. İsterse Allahû Tealâ ona bunları sağlar mı? Sağlar. Allahû Tealâ sadece insanların mutlu olmasını ister. Ve Allahû Tealâ’nın dizaynı açık ve kesindir. O, sever. Allah nefret etmez. İnsanları cezalandırır mı? Evet, cezalandırabilir. Ama bu nefrete müteallik bir cezalandırma değildir. O kişinin bu cezalandırmadan gerekli dersi alması ve davranış biçimlerini değiştirerek Allahû Tealâ’nın yolunda davranışlar uygulamak suretiyle derecelerinin devamlı artması ve neticede mutlaka Allah'ın cennetine kişinin girmesiyle noktalanan bir sonuca ulaşmak.

İşte Allahû Tealâ’nın istediği şey bu kadar kolay, bu kadar basit sevgili kardeşlerim! Hepiniz seveceksiniz. İnsanları seveceksiniz, onları mutlu edeceksiniz. Onları mutlu etmek için elinizden geleni yapacaksınız. Ama ne göreceksiniz? Onlara verdiğiniz mutluluğun aynını Allahû Tealâ size de yaşatmış.

İşte sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın istediği şey, açık ve kesin. O istiyor ki hepiniz Allah'ın emirlerini yerine getirin, Allah'ın yasaklarını yapmayın. Allahû Tealâ’ın açtığı mutluluk kapılarını kapatmayın.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın hedef gösterdiği şeyler bunlar. Hepinizin bu hedeflere ulaşmanızı diliyorum. Ve bize ulaştırmak istediğiniz sualleriniz olacaktır, onları cevaplandırmak istiyoruz inşaallah.

Allah hepinizden razı olsun.

Benzer konular