Tövbe aldıktan sonra görevlerimi yerine getiremem diye korkuyorum. Bu konuda ne yapmalıyım?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Tövbe aldıktan sonra görevlerimi yerine getiremem diye korkuyorum. Bu konuda ne yapmalıyım?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tövbe aldıktan sonra görevlerimi yerine getiremem diye korkuyorum. Bu konuda ne yapmalıyım?

Şu anda bunları yapmadığına göre o korktuğun şeyle başbaşasın. Öyleyse düşün bir defa; bunlar Allah'ın biz insanlara verdiği farz emirler. Bunları yerine getirmekle mükellefiz. İşte İslâm’ın 5 şartı, bu açıdan insanları sıkıntıya sokan bir eksikliği ifade ediyor. Namaz kılmak da farzdır, oruç tutmak da farzdır, zekât vermek de hacca gitmek de kelime-i şahadet getirmek de farzdır. Bunlar İslâm’ın 5 tane şartıdır. Ama insanlar namaz kılıyor, oruç tutuyor, zekât veriyor, hacca gidiyor, kelime-i şahadet getiriyor. Ama ruhunu Allah’a teslim edemiyor. Fizik bedenini Allah'a teslim edemiyor. Nefsini Allah'a teslim edemiyor. İradesini Allah'a teslim edemiyor. O zaman bir eksiklik var bunda.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ istiyor ki insanlar en güzeli yaşasınlar, huzur içinde yaşasınlar, mutlu olsunlar.

Sevgili kardeşlerim! İnsanlar için Allahû Tealâ’nın emrettiği şey, hedef emirler olarak da dizayn edilebilir. İslâm, teslim olan demektir. Her şeyden evvel bu ifadeyi kafanıza mutlaka yerleştirmelisiniz. İslâm, teslim olan demek. İslâm, ruhunu Allah'a teslim eden, fizik bedenini teslim eden, nefsini teslim eden, iradesini Allah’a teslim eden kişidir. Ama bu kişi daha Allah'a ulaşmayı dilediği an, 1. kat cennetin sahibi olur. Ölse 1. kat cennete girer. Mürşide tâbî olduğu zaman 2, ruhunu Allah’a ulaştırdığı zaman 3. kat cennetin sahibidir. Fizik bedenini teslim ettiği zaman 4, nefsini teslim ettiği zaman 5, muhlis olduğu zaman 6, iradesini Allah'a teslim ettiği zaman 7.

Böyle bir dizayn içerisinde Allahû Tealâ’nın emirleri neyi aksettiriyor? Allahû Tealâ istiyor ki; insanlar en güzelini yapsın, ruhlarını da fizik bedenlerini de nefslerini de iradelerini de Allah'a teslim etsinler. 4 teslimi de gerçekleştirsinler. En güzeli o değil mi sevgili kardeşlerim?

İslâm dîni teslim dîniyse ruhunu Allah'a teslim eden bir kişiyle ruhundan sonra fizik bedenini de teslim eden bir kişinin aynı seviyede olmayacağını bilmeliyiz. Bu ikisini teslim ettikten sonra nefsini de Allah'a teslim eden kişi daha büyük bir mutluluğun içinde olacaktır. İradesini de Allah'a teslim eden kişi daha büyük bir mutluluğun içinde olacaktır. Bütün insanlar için Allahû Tealâ bir hedef tayini yapmış ve 7 tane safha koymuş:

1- Allah'a ulaşmayı dilemek
2- Mürşide tâbiiyet
3- Ruhun Allah'a ulaşması ve teslimi
4- Fizik bedenin teslimi
5- Nefsin teslimi
6- Muhlis olmak
7- İradeyi Allah'a teslim etmek

7 kat cennetin her birine bu standartlar gerçekleştirilmek suretiyle ulaşılır.

Allah razı olsun.

Benzer konular