Tövbe verildikten sonra; “Verilen görevleri yapabilecek miyim?” diye endişeleniyorum. Acaba benim ne yapmam gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Tövbe verildikten sonra; “Verilen görevleri yapabilecek miyim?” diye endişeleniyorum. Acaba benim ne yapmam gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tövbe verildikten sonra; “Verilen görevleri yapabilecek miyim?” diye endişeleniyorum. Acaba benim ne yapmam gerekir?

Hemen zikrini arttırmaya başlasın. Korktuğu tehlikenin hiçbir zaman vücut bulmadığını görecek. Acele etmemesi lâzım. Yavaş yavaş yükseltsin. Hepsi o kadar. Allahû Tealâ bu konuda garanti veriyor. Ne diyor? Bir defa daha tekrar edelim: “Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.” Hiç kimse zikrinde artış olmaksızın ruhunu Allah'a ulaştıramaz. Öyleyse ruhunun afetlerinin azalması, nefsinin afetlerinin azalması, ruhtaki hasletlerin çoğalması Allahû Tealâ’nın bu standardı gerçekleştirmesiyle mümkün. Sözünü yerine getirmemesi mümkün değildir.

Allahû Tealâ ister ki; herkes Allah'a ulaşmayı dilesin ve Allahû Tealâ o insanın da ruhunu Kendisine ulaştırsın. Onu da ermiş evliyalarından kılsın. Allahû Tealâ’nın istediği bu ve bunu mutlak olarak gerçekleştirir. Yeter ki kişi Allah'a ulaşmayı dilesin. Dileyen bir insan (gerçekten dileyen bir insan), hacet namazını kılıp da Allah'tan mürşidini sorarsa, Allah'a ulaşmayı dilemişse Allah'ın ona mürşid göstermemesi mümkün değildir. Neden mümkün değildir? Çünkü Allahû Tealâ’nın sözü var: “Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.” Bu kişi mademki mürşidine ulaşamadan ruhu vücudundan ayrılamayacak ve o ruh Allah'a ulaşamayacak, öyleyse böyle bir şeyin bu kişi için geçerli olması mümkün değil. Ne olur? O kişi Allah'a ulaşmayı dilemişse, Allah ona mutlaka mürşidini gösterir. O kişiyi mutlaka mürşidine Allahû Tealâ çeşitli kolaylıklarla ulaştırır. Tâbiiyetini gerçekleştirir ki; o kişinin ruhu vücudundan ayrılsın da Allah'a doğru yola çıksın ve 7-8 aylık bir devrede o ruh diğer ruhlarla birlikte, bir yolcukla Allah'ın Zat'ına ulaşsın. Ve o kişi de ermiş evliya olsun, 3. kat cenneti hak etsin. Allah'ın garantisi var: “Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor. Allah'a ulaşmayı dileyen kişi 1. kat cennetin sahibi, mürşidine tâbî olan kişi 2. kat cennetin sahibi ve ancak mürşidine tâbî olursa ruhu vücudundan ayrılacaktır, Allah'a ulaşacaktır. Allah'a ulaşan kişinin (ruhunu Allah'a ulaştıran kişinin) yeri 3. kat cennet.

Öyleyse 3. kat cennete kadar Allahû Tealâ bütün insanlara bu hakkı vermiş. İfade son derce açık: “Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.” Yani; “3. kat cenneti ona mutlaka veririm.” diyor. “O kişiyi 3. kat cennetin sahibi mutlaka Ben yaparım.” diyor Allahû Tealâ.

Allah razı olsun.

Benzer konular