İnsanların nefsleri ve şeytanla başa çıkabilmeleri için ne yapmaları gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Nefs » İnsanların nefsleri ve şeytanla başa çıkabilmeleri için ne yapmaları gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsanların nefsleri ve şeytanla başa çıkabilmeleri için ne yapmaları gerekir?

Bunun bir tek yolu var sevgili kardeşlerim! Zikirleri arttırmak… Ne olur? Kişi zikir seviyesini günlük zikir seviyesini yükselttikçe, nefsinin kalbindeki afetlerin yok olduğu vakıasıyla karşılaşacaktır. Daimî zikre ulaştığında ise nefsinin kalbinde hiç afet kalmadığını görecektir.

İşte kişi zikrini kesintisiz bir hale getirebilirse, o zaman o kişi konuşurken de içindeki ses “Allah, Allah, Allah, Allah…” diye kendi sesiyle devam edecektir. O kişi uyurken zikirle uyur, uyandığı zaman da gene zikirle uyanır. O kişi uykusu boyunca da Allah’ı zikretmiştir.

İşte bu zikirlerden hafi zikir, başkaları tarafından o zikrin çoğu zaman anlaşılamadığı bir hüviyet taşır. Ama açık zikir de cehri zikirde; “Allah, Allah, Allah…” diye ses çıkar veya uzaktan görsün. Kişi birbirinin sesi duyamasın, sesi duyamayacak kadar uzaktan ama o kişinin “Allah, Allah, Allah…” diye dilini kımıldatarak Allah’ı zikrettiğini anlayabilecek olan bir formasyon varsa, o kişi Allahû Tealâ’yı zikrediyorsa derecatı aynen sesli zikir yapan kişinin kazandığı kadar kazanır.

Allah razı olsun.
 

Benzer konular