Namazda gelen vesveseden kurtulmak için bize neler tavsiye edersiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Namaz » Namazda gelen vesveseden kurtulmak için bize neler tavsiye edersiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Namazda gelen vesveseden kurtulmak için bize neler tavsiye edersiniz?

“Namazda gelen vesveseler için…” diyor kardeşimiz. Bunun dışında vesvese gelmiyor mu acaba kendisine? Namazda gelen vesveseden muradı ne onu da anlayamadım. Vesvese her zaman gelebilir. Vesveseyi dikkate almazsanız probleminiz yok. Vesvese şeytanın bir insana ulaştırdığı, onları korkutmaya çalıştığı yalanlardır.

Sevgili kardeşlerim! Biliniz ki; iblis her zaman yalan söyler. Bir tek hedefi vardır. Sizi Allah’ın yolundan ayırmak… Böyle bir şeyi yapmak istikametinde de ibadetlerinizi eksiltmenizi ister. Bu istikamette gayretleri hep devam edecektir bir ömür boyu. Herkesle meşgul olan şeytanlar mutlaka vardır. Allah’ın yoluna girenler için bu şeytanlar hüküm ferma olamazlar. Gene gayretleri olabilir. Ama bu gayretler bir netice vermez. Kişi yolunda devam eder. Ruhunu da fizik bedenini de nefsini de devam ederse iradesini de Allahû Tealâ’ya teslim eder. Üst seviye Allah’a yakın birisi olabilir.

Sevgili kardeşlerim! Buradaki hedefe ulaştırıcı en önemli faktör bütün ibadetlerden çok zikirdir. Zikir nefsinizin kalbine Allah’ın nurlarını taşıyan ve oraya, o nurları yerleştiren bir özellik taşır. Bu son derece önemli bir konudur. Zikriniz Allahû Tealâ’nın İndi’nde en önemli ibadettir. Allahû Tealâ diyor ki:

29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


ve le zikrullâhi ekber: Ve bilin ki; mutlaka zikir en büyüktür (yani en büyük ibadettir.).

Neden? Çünkü nefsimizin kalbine nurları taşıyan ve o kalbe nurları yerleştiren şey zikirdir. Zikir seviyeniz arttıkça nefsinizin kalbindeki nurlar da buna paralel olarak artar. Bu konuda en üst seviyede olanlar daimî zikre ulaşabilenlerdir. Onların nefslerinin kalbinde daimî zikre ulaştıktan sonra hiçbir karanlık kalmayacaktır. Afet kalmayacaktır. Her noktası kalbin, nurla dolacaktır. Zikrinizi arttırmaya çalışın sevgili kardeşlerim! En önemli hedefiniz bu olmalı: Zikrinizi arttırmak. Arttırdıkça, mutluluğunuzun da arttığını en rahat şekilde görecek ve yaşayacaksınız.

Allah razı olsun.

Benzer konular