Ben 60 yaşındayım. Kur’ân okumasını bilmiyorum ama namaz kılıyorum. Başka ne yapabilirim? Bana tavsiyeleriniz nelerdir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Namaz » Ben 60 yaşındayım. Kur’ân okumasını bilmiyorum ama namaz kılıyorum. Başka ne yapabilirim? Bana tavsiyeleriniz nelerdir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ben 60 yaşındayım. Kur’ân okumasını bilmiyorum ama namaz kılıyorum. Başka ne yapabilirim? Bana tavsiyeleriniz nelerdir?

60 yaşında olmak bizim için pek fazla bir şey ifade etmiyor. Çünkü biz 78 yaşındayız. Sevgili kardeşlerim! Görevlerinizi tamamlamaya çalışın. Bu kardeşimiz muhtemeldir ki; Allah'a ulaşmayı dilemiştir. Muhtemeldir ki; mürşidine tâbî olmuştur. Eğer bizden biriyse, bizim bir vekilimize tâbî olmuştur. Tâbî olduysa ve 7-8 aylık bir devre geçtiyse, o kişi ruhunu zaten Allah’a ulaştırmıştır. Bunun mânâsı, o kişinin 3. kat cennetin sahibi olması.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ buraya kadar olanını garanti ediyor. Buyuruyor ki Kur’ân-ı Kerim’de:

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”

Yani “Onun ruhunu Ben Kendime ulaştırırım.” Böyle söylemesi, neyi ifade eder? O kişi hacet namazını kılıp, Allah’tan mürşidini sorarsa, Allah’ın mutlaka o kişiye mürşidini göstereceğini ifade eder (1). O mürşide ulaşıp da tâbî olduğu takdirde, mutlaka ruhunun vücudundan ayrılıp Allah’a doğru yola çıkacağını ve 7-8 aylık bir devrede, o kişinin ruhunun mutlaka Allah’a ulaşacağını Allah garanti ediyor demektir. Bunlar sevgili kardeşlerim, Kur’ân hakikatleri. Allahû Tealâ sözünü mutlak olarak %100 yerine getirir. Getirmemesi mümkün değildir. Yeter ki kardeşlerimiz lâyık olsunlar. Allah razı olsun.

Benzer konular