"Bir kadın namazını kılar, orucunu tutar, iffetli olur, kocasına itaat ederse cennete girer." deniliyor. Ama hocam, siz: "Yetmez!" diyorsunuz. Bunu anlayamadım. Ne yapmalıyım?

Anasayfa » Ana Sayfa » Cennet - Cehennem » "Bir kadın namazını kılar, orucunu tutar, iffetli olur, kocasına itaat ederse cennete girer." deniliyor. Ama hocam, siz: "Yetmez!" diyorsunuz. Bunu anlayamadım. Ne yapmalıyım?
share on facebook  tweet  share on google  print  

"Bir kadın namazını kılar, orucunu tutar, iffetli olur, kocasına itaat ederse cennete girer." deniliyor. Ama hocam, siz: "Yetmez!" diyorsunuz. Bunu anlayamadım. Ne yapmalıyım?

Sevgili kardeşlerim! Bunu neye dayalı olarak söylüyor kardeşimiz acaba? Sevgili kardeşlerim! Namaz kılmaktan kılmaya fark var. Namazını kılmak, bütün namazlarını kılması anlamına gelir. (Yani: Günde 5 vakit normal standartlarda, eğer daha çok Allah’a yakınlaşmak isterse, 2 vakit de ilâve ile 7 vakit namaz kılmak.)  Herkesin Allah ile olan beraberliği birbirinden farklı hüviyet taşır. Bütün insanlar için hedeflerin, Allah’ın emrettiği şekilde gerçekleşmesi asıldır.

Öyleyse  bir insan (belki 8., 9. defa tekrar ediyorum bugün bunu) Allah’a ulaşmayı dilememişse o kişi 1. kat cennete giremez. İbadet olarak vasıflandırdığımız şeyleri gerçekleştirse bile olmaz. Gerçekleştirmesi zaten mümkün değildir, çünkü içinden gelmez. Meselâ; Allah’a ulaşmayı dilemeyen bir kişinin daimî zikre ulaşması hiçbir şekilde mümkün olamaz.

Sevgili kardeşlerim! Herşeyin bir kaidesi var, kanunu var. Allah’a ulaşmayı dilemeyen bir kişi ruhunu ebediyyen Allah’a ulaştıramaz. Ancak Allah’a ulaşmayı sahiden dileyen bir kişi için mürşid sevgisi oluşabilir. Eğer bir kişi Allah’a ulaşmayı dilemiyorsa, onun için mürşid sevgisi oluşması Allahû Tealâ tarafından kesinlikle oluşturulmaz. Hiç kimse kendisini aldatamaz. İçinden ne geliyorsa onu yapar. Sevgili kardeşlerimiz:

1- Allah’a ulaşmayı dilemek.
2- Mürşide tâbiiyet.
3- Ruhu Allah’a ulaştırmak.

Bu 3 faktör birbirinin arkasından gelen faktörlerdir. Biri ötekine mutlak olarak bağlıdır ve bu kişi 3. kat cennete kadar mutlak olarak ulaştırır. Bunu gerçekleştiren bir insanın cehenneme gitmesi söz konusu olmaz. Eğer devam ettiriyorsa zaten diğer görevlerini de az çok yapacaktır. Ama önemli olan bu üç tanesidir.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın emrettiği şey, açık ve kesin. Herşey, cennete götüren yol Allah’a ulaşmayı dilemekle başlar. Bir kişi:

1- Namaz kılıyor.
2- Oruç tutuyor.
3- Zekât veriyor.
4- Hacca gidiyor.
5- Kelime-i şahadet getiriyor.

Cennete girer mi? Hayır, giremez sevgili kardeşlerim!

• Allah’a ruhunu ulaştırmayı dilemeyen kişi, 1. kat cennete giremez.
• Mürşidine tâbî olmayan kişi, 2. kat cennete giremez.
• Bunu yaparak ruhunu Allah’a ulaştırmayan kişi, 3. kat cennete giremez.

Kendi kendimize cennetler oluşturmayalım. Allah’ın koyduğu kanunlar var. Bu kanunlar, herkesin itaat etmesi lâzımgelen kanunlar.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular