Evlatlarım bana karşı çok asiler. Bu durumda ne yapabilirim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Aile İlişkileri » Evlatlarım bana karşı çok asiler. Bu durumda ne yapabilirim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Evlatlarım bana karşı çok asiler. Bu durumda ne yapabilirim?

İşte yaşama standartlarına göre bazen babalar, anneler sert davranıyor, çok sert davranıyor oğullarına, kızlarına. Bazen de eline fırsat geçen çocuklar, gençler anne ve babalarına çok sert davranıyorlar. İkisi de yanlış sevgili kardeşlerim! Aile bir bütündür. Elbette babalar olacaktır, anneler olacaktır, çocuklar da olacaktır. Ama anneler de çocuklar da babalara tâbî olacaklardır. Çocuklar anneleri ve babalara tâbî olacaklardır.

Öyleyse sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ her şeyin kaidesini koymuş. Bu kaidelere riayet etmekle mükellefiz. Riayet etmezse ne olur insan? Hedeflerine ulaşamaz. O zaman kaideyi unutmayalım. Yani Allah'a ulaşmayı dilemeden hiç kimsenin cennete gitmesi mümkün değil. “İslâm’ın 5 şartını yaşarım.” diyor kişi. “Namaz kılarım, oruç tutarım, zekât veririm, hacca giderim, kelime-i şahadet getiririm ve Allahû Tealâ beni mutlaka bir süre cehennemde tuttuktan sonra oradan cennetine alır.” Hayır, sevgili kardeşlerim! İslâm’ın 5 şartıyla insanlar cennete giremezler.

• Allah'a ulaşmayı dilemeyen bir insan 1. kat cennete giremez.
• Mürşide tâbî olmayan kişi 2. kat cennete giremez.
• Ruhunu Allah’a ulaştıramayan kişi 3. kat cennete giremez.
• Fizik bedenini teslim etmeyen 4. kat cennete giremez.
• Nefsini teslim etmeyen 5. kat cennete giremez.
• Muhlis olmayan 6. kat cennete giremez.
• İradesini Allah’a teslim etmeyen 7. kat cennete giremez.

Her birinin bir seviyesi var. Öyleyse Kur’ân bunun temelini teşkil eder. Allahû Tealâ Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz’e, Peygamber Efendimiz’e Kur’ân-ı Kerim’i indirmiş. Son peygambere indirilen son şeriat kitabı… Ve esaslara baktığımız zaman, aynı esasların üç kitapta da mevcut olduğunu görüyoruz: 7 safha ve 4 tane teslim.

Sevgili kardeşlerim! Yapmamız lâzımgelen şey her dînin mensubuna kendi kitabının standartları içinde, o kitaplara itaat etmek düşer ve hedeflere adım adım yürümeyi usûl haline getirmeliyiz.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular