Melaikeler ve diğer varlıklar Yaradan’a hizmette iken, insanoğlunun yaradılışının mantığı neydi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Cinler ve Melekler » Melaikeler ve diğer varlıklar Yaradan’a hizmette iken, insanoğlunun yaradılışının mantığı neydi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Melaikeler ve diğer varlıklar Yaradan’a hizmette iken, insanoğlunun yaradılışının mantığı neydi?

Bu mantığın ne olduğunu bilmek yetkisinin sahibi değiliz. Bu sualin cevabı Allah'tadır. Bu suali Allahû Tealâ’ya da sordular melekler: “Ben, yeryüzüne bir halife yaratacağım dediği zaman Allahû Tealâ, melekler derler ki: “Sen yeryüzünde kan döksün diye mi insan dediğin bu mahlûku yaratıyorsun?”

2/BAKARA-30: Ve iz kâle rabbuke lil melâiketi innî câilun fîl ardı halîfeten, kâlû e tec’alu fîhâ men yufsidu fîhâ ve yesfikud dimâe, ve nahnu nusebbihu bi hamdike ve nukaddisu lek(leke), kâle innî a’lemu mâ lâ tâ’lemûn(tâ’lemûne).
Ve Rabbin meleklere: “Muhakkak ki Ben yeryüzünde bir halife kılacağım.” demişti. (Melekler de): “Orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Biz Seni, hamd ile tesbih ve seni takdis ediyoruz.” dediler. (Rabbin de): “Muhakkak ki ben, sizin bilmediklerinizi bilirim.” buyurdu.


Gelecekte olanları (insanların kan dökeceğini), melekler o noktada demek ki biliyorlardı. Kabil’in Habil’i öldüreceğini vs. Allahû Tealâ onlara cevap verdi: “Ben sizin bilmediklerinizi bilirim.”

Âdem (A.S)’a Allahû Tealâ isimleri; 99 esmasının sırlarını öğretti. Meleklere sordu, melekler cevap veremediler. Âdem (A.S)’a sordu, Âdem (A.S) esmaların hepsini anlattı ve en azından ilim açısından onlardan üstün olduğunu böylece ispat etti.

Benzer konular