"İnsana can veren ruhtur." diye biliyorduk. Acaba bu doğru mudur? Bu konuyu bize açıklayabilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Ruh » "İnsana can veren ruhtur." diye biliyorduk. Acaba bu doğru mudur? Bu konuyu bize açıklayabilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

"İnsana can veren ruhtur." diye biliyorduk. Acaba bu doğru mudur? Bu konuyu bize açıklayabilir misiniz?

Doğru değildir. Bu kuyruklu bir yalandır.

Sevgili kardeşlerim! Size hayatı ruh vermez, can verir. Allahû Tealâ hayatı ne kadar isterse, o kadar tutar ve dilediği yerde Allahû Tealâ sona erdirir kişinin hayatını. Öyleyse insanlar isteseler de istemeseler de Allah’ın kendilerini yaşattığı kadar yaşayabilirler. Hiç kimse bunun ötesinde veya berisinde bir hedefin sahibi olamaz. Allahû Tealâ onun ne zaman, hangi şartlar içinde öleceğini bilir. Dilerse müdahale eder, dilerse etmez.

Allahû Tealâ’nın bir insan için istediği şey o kişinin teslimlerini gerçekleştirmesiyle ölmesidir. Allahû Tealâ ister ki; o kişi ruhunu da fizik bedenini de nefsini de iradesini de Allah’a teslim etsin ve öyle ölsün ki; en üst kat cennetin sahibi olsun. Ama insanlar serbest iradeyle yaratılmıştır. Birçok insan vardır ki; Allah ile hiçbir ilişki kurmadan bu dünyada ot gibi yaşarlar. Sonra da ölüp giderler. Cehenneme doğru bir yolculuk bu. Zavallılar, Allah’tan habersiz bir dünya hayatıyla bu dünyadan ayrılırlar ve gidecekleri yer sadece cehennemdir. Hiç kimse Allah ile ilişki kurarak O’nun emirlerini yerine getirmeden, buna gerek görmeden yaşar ve ölürse, o kişinin gideceği yer her zaman cehennemdir. Şimdi cennetlere bakalım:

* Allah'a ulaşmayı dilemeyen bir insan 1. kat cennete giremez.
* Mürşidine tâbî olmayan kişi 2. kat cennete giremez.
* Ruhunu Allah’a ulaştıramayan kişi 3. kat cennete giremez.
* Fizik bedenini teslim etmeyen kişi 4. kat cennete giremez.
* Nefsini teslim etmeyen kişi 5. kat cennete giremez.
* Muhlis olmayan kişi 6. kat cennete giremez.
* İradesini Allah’a teslim etmeyen kişi 7. kat cennete giremez.

Sevgili kardeşlerim! Allah’ın koyduğu kanunlar bunlar. Hiç kimse bu kanunları değiştirmek yetkisinin sahibi değildir. Kanunları koyan Allah’tır. Değiştirmek isterse Allah değiştirir.

Allah razı olsun.

Benzer konular