Mürid nasıl olunur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürid » Mürid nasıl olunur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürid nasıl olunur?


CEVAP: Mürid “murat eden” demek sevgili kardeşlerim, yani “isteyen, dileyen” demek. Kim Allah'a ulaşmayı dilerse, “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum.” diye Allahû Tealâ’dan talepte bulunursa bu kişi murat eden biridir.  Ama mürid demenin aslî standardı mürşidine tâbî olma noktasına ulaşan birisidir.

Öyleyse bu kişi hacet namazını kılmışsa, Allah’tan mürşidini sormuşsa, Allah ona mürşidini göstermişse ve bu kişi de gidip, Allah’ın gösterdiği mürşide ulaşıp, boy abdesti alıp, önünde diz çöküp tövbe almışsa işte o kişi gerçek müriddir.

Allah'a ulaşmayı dilediği zaman daha bu hedeflere ulaştığı takdirde mutlaka 1. kat cennete ulaşacak olan bu kişi, mürşidine tâbî olduğu için 2. kat cennete girer. Yeter mi? Yetmez. Bir garanti daha veriyor Allahû Tealâ. Ruhu mutlaka vücudundan ayrılır ve 7-8 aylık bir ömrü varsa Allah’a ulaşır. Bu kişi ermiş evliya olur. 3. kat cennetin de Allah onu mutlaka sahibi kılar. 7-8 aylık bir devredir bu. Bundan sonraki devreler fizik bedenin Allah’a teslimi, nefsin teslimi, muhlis olmak, iradeyi Allah’a teslim etmek; bunlar daha üst kademelerdir ki; herkese nasip olmaz, onlar bunun gayretine girmedikleri için. Yoksa gayret etseler, herkes için kapılar ardına kadar açık.

Allah razı olsun.

Benzer konular