İslâm dîni teslim dîni ise İslâm’ın 5 şartını yerine getirenler herhangi bir teslimlerini yapmış oluyorlar mı?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » İslâm dîni teslim dîni ise İslâm’ın 5 şartını yerine getirenler herhangi bir teslimlerini yapmış oluyorlar mı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslâm dîni teslim dîni ise İslâm’ın 5 şartını yerine getirenler herhangi bir teslimlerini yapmış oluyorlar mı?

Hayır, olmuyorlar. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmekten ibaret bir İslâm’ın 5 şartı var. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek; görüyorsunuz ki, burada zikir yok. Zikir yoksa hedeflere ulaşmak da yok sevgili kardeşlerim ve şeytanın İslâm âlemine oynadığı en büyük oyun budur: İslâm’ın 5 şartının insanlara hedef diye kabul ettirmek.

Sevgili kardeşlerim! 7 tane cenneti Allahû Tealâ demin söylediğimiz standartlarda insanlara layık görmüştür. Bu namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmekte Allah'a ulaşmayı dilemek yok, mürşide tâbiiyet yok, ruhun Allah’a ulaşması yok, fizik bedenin teslimi yok, nefsin teslimi yok, muhlis olmak yok, iradeyi Allah’a teslim etmek yok.

Sevgili kardeşlerim! İslâm’ın 5 şartı şeytanın İslâm âlemine oynadığı en büyük tuzağı ifade eder ve bu insanların mahvı demektir. Gerçekten namaz kılmak da oruç tutmak da zekât vermek de hacca gitmek de kelime-i şahadet getirmek de; hepsi şarttır. Ama cennetleri devreye koyduğumuz zaman Kur’ân’daki ifadeler; “Allah'a ulaşmayı dileyen 1. kat cennete girer.” diyor. Bu İslâm’ın 5 şartında Allah'a ulaşmayı dilemek yok. Namaz kılmak var, oruç tutmak var, zekât vermek var, hacca gitmek var, kelime-i şahadet getirmek var. Mürşide tâbiiyet yok, ruhu Allah’a ulaştırmak yok, fizik bedeni teslim etmek yok, nefsi teslim etmek yok, muhlis olmak yok, iradeyi Allah’a teslim etmek yok. 7 tane safhadan hiç birisi söz konusu değil. İslâm’ın 5 şartı şeytanın İslâm âlemine oynadığı en büyük sahtekârlıktır.

Sevgili kardeşlerim! Hepsi farz değil mi? Hepsi farz. Hepsi farz ama insanları cehennemden kurtaramıyor. Bir defa daha sayalım:

- Allah'a ulaşmayı dileyen 1. kat cennete girer.
- Mürşidine tâbî olan 2. kat cennete girer ve ruh vücuttan ayrılır.
- Ruhunu Allah’a ulaştıran 3. kat cennete girer.
- Fizik bedenini teslim eden 4. kat cennete girer.
- Nefsini teslim eden 5. kat cennete girer.
- Muhlis olan 6. kat cennete girer.
- İradesini de Allah’a teslime den kişi 7. kat cennete girer.

Cennetlerin standardı budur. Bir kâğıda yazın ve insanlara öğretmeye çalışın sevgili kardeşlerim, onları da kurtarmak için. Korkunç bir tuzak İslâm âleminin başına örülmüştür. Bu tuzaktan insanları mutlaka kurtarmamız lâzım. Biz her fırsatta bir defa bunları söylüyoruz sevgili kardeşlerim, birkaç defa söylüyoruz. İnsanlar mutlaka hacet namazını kılıp, mürşidlerini Allah’tan sormalıdırlar.

İşte bize tâbî olan bütün kardeşlerimiz bizi Allah’tan sormuşlardır ve Allah’ın göstermesiyle bize ulaşmışlardır. Öyleyse sevgili kardeşlerim, herkese bunu öğretmek mecburiyetindeyiz. Yoksa o insanlar boşuna hayatlarını kendilerine zindan ederler. Allahû Tealâ bedavadan hiç kimseyi bir hedefe ulaştırmaz. Cennetler bunlara bağlıdır.

Yani Allah'a ulaşmayı dilemekten başlayan, mürşide tâbiiyet, ruhun Allah’a ulaşması, fizik bedenin teslimi, nefsin teslimi, muhlis olmak ve iradeyi Allah’a teslim etmekten geçen 7 tane safhanın hepsi, Allah'a ulaşmayı dilemekle başlayan bir merdivenin birer birer çıkılmasını ifade eder.

Allah razı olsun.

Benzer konular