Bir insan mürşidine teslim olduktan sonra ona uymazsa Allah’a ulaşabilir mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Bir insan mürşidine teslim olduktan sonra ona uymazsa Allah’a ulaşabilir mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bir insan mürşidine teslim olduktan sonra ona uymazsa Allah’a ulaşabilir mi?

Mürşide tâbî olmakla, Allah’a uymak birbirine yakın konular gibi görünse bile aslında bu tarzdaki bir ifadeye açık kapı bırakmıyor, Allahû Tealâ. O kişi, Allah’a ulaşmayı dilemişse Allahû Tealâ, ona mürşid sevgisi verir. Ama bu kişi, Allah’a ulaşmayı dilememiş ve gitmiş bir mürşide tâbî olmuş. Böyle bir tâbiiyet o kişiyi daha üst seviyelere götüremez, sevgili kardeşlerim!

Buradaki 1. hedef: (insanı Allah’a ulaşmayı dileme noktasına ulaştıracak olan 1. hedefe bu ismi veriyoruz.) Allah’a ulaşmayı dilemek. Bu dilek yoksa o kişi, İslâm’ın 5 şartını istediği kadar yerine getirsin onun cennete girmesi söz konusu değildir.

İşte şeytanın İslâm âlemine oynadığı en büyük tuzak, başardığı en büyük tuzak budur! İnsanlar, oruç tutarlar, namaz kılarlar, zekât verirler, hacca giderler, kelime-i şahadet getirirler ve derler: “Tamam. Biz İslâm’ın 5 şartını yapıyoruz, mutlaka Allah’ın cennetine gireriz.” Ama Allahû Tealâ’nın Kur’ân-ı Kerimine bakıyoruz; Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişi, cennete giremiyor. Mürşidine tâbî olmayan kişi, daha üst cennete giremiyor. Ruhunu Allah’a teslim edemeyen kişi, 3. kat cennete giremiyor. Saydığımız sisteme göre Allah’ın kanunları açık ve kesindir. Hiç kimse yeni kanun koymak yetkisinin sahibi değildir.

Öyleyse şeytanın bütün İslâm âlemini, İslâm’ın 5 şartına angaje etmesi ve “bunu yaparsanız cennete girersiniz.” diye koskoca bir palavrayı bütün İslâm âlemine kabul ettirmesi, çok korkunç bir şeytan tuzağı, sevgili kardeşlerim. Bu tuzağa sakın düşmeyin! Hiç unutmayın! Allah’a ulaşmayı dilemezseniz 1. kat cennete giremezsiniz. Ne kadar namaz kılarsanız kılın, ne kadar oruç tutarsanız tutun eğer bir mürşid tâbiiyeti yoksa ruh, hiçbir zaman vücuttan ayrılamaz. O kişinin ermiş evliya olması mümkün değildir. 2. kat cennete girmesi de mümkün değildir. Ancak o kişinin ruhunun vücudundan ayrılması ve Allah’a ulaşması halinde o kişi, 3. kat cennetin sahibi olabilir. İslâm dîni teslim dînidir.
 
• Ruhun teslimi.
• Fizik bedenin teslimi.
• Nefsin teslimi.
• İradenin teslimi, bir insanın 4 tane teslimidir.

Bu teslimler bir insan için hep çekici olmalı, cazibeli olmalı. Hep kişi o hedefe ulaşmak için gayret etmeli. Bu gayret varsa o kişi başarıya ulaşır. Ama iş cennete girmekse bir dilek bile yetebilir. “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Benim de ruhumu Sana ulaştır.” İşte böyle bir dilek, Allahû Tealâ tarafından kabul edilmiş midir? Kişi (eğer kabul edilmişse) mutlaka mürşid sevgisi duyacaktır. İç dünyasından gelen bir şey, onu mürşid aramaya mutlaka ulaştıracaktır. Eğer kılarsa hacet namazını bu kişi mutlaka Allah, ona mutlaka mürşidini gösterir. Tâbiiyet onun ruhunun vücudundan ayrılmasını ve 2. kat cennetin sahibi olmasını sağlar. 7-8 aylık bir devrede o ruh, mutlaka Allah’a ulaşır. Bu dediğim şartlar varsa kişi, Allah’ı dilemiş demektir. Dilemişse Allahû Tealâ sadece onları Kendisine ulaştırır. Allah’a ulaşmayı dileyenleri Kendisine ulaştırır. Dilemeyenleri Allah’ın ulaştırması söz konusu değildir.

Allah razı olsun.

Benzer konular