Günümüzde Peygamber Efendimiz (S.A.V)’i örnek aldığını söyleyen çok insan var. Gerçekte Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in nasıl örnek alınacağını Ahzâb Suresinin 21. âyet-i kerimesinin ışığı altında bizlere açıkalar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Peygamber Efendimiz » Günümüzde Peygamber Efendimiz (S.A.V)’i örnek aldığını söyleyen çok insan var. Gerçekte Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in nasıl örnek alınacağını Ahzâb Suresinin 21. âyet-i kerimesinin ışığı altında bizlere açıkalar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Günümüzde Peygamber Efendimiz (S.A.V)’i örnek aldığını söyleyen çok insan var. Gerçekte Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in nasıl örnek alınacağını Ahzâb Suresinin 21. âyet-i kerimesinin ışığı altında bizlere açıkalar mısınız?

Ahzâb-21:

33/AHZÂB-21: Lekad kâne lekum fî resûlillâhi usvetun hasenetun limen kâne yercûllâhe vel yevmel âhıra ve zekerallâhe kesîrâ(kesîran).
Andolsun ki, sizin için ve Allah’a ve ahiret gününe (Allah’a ulaşma gününe) ulaşmayı dileyen ve Allah’ı çok zikredenler için, Allah’ın Resûl’ünde güzel bir örnek vardır.


“Allah'a ulaşmayı dileyenler ve Allah'a ulaşanlar ve Allah'ı çok zikredenler için andolsun ki Allah'ın resûlü en güzel, ahsen örnektir.”

Öyleyse Allah'ın Resûl’ü örneklerin en güzelidir. O, ruhunu da vechini de nefsini de iradesini de Allah'a teslim etmiştir; Allah'ın nebî resulüdür yani nübüvvet verilmiştir. Peygamberlik verilmiştir kendisine ve bütün emanetlerini Allah'a teslim etmiştir. Öyleyse örnek olacak olunanların en üstünüdür. Hangi açılardan Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in örnek olduğunu söylüyor Allahû Tealâ? Peygamber Efendimiz (S.A.V) Allah'a ulaşmayı dileyenler için örnektir.

Eğer bir kişi Allah'a ulaşmayı dilemiyorsa ben, Peygamber Efendimiz (S.A.V)'i kendime örnek aldım demesi, bir şey ifade etmez. O, Allah'a ulaşmayı dilemeyen kişi küfürdedir, dalâlettedir, fısktadır, hüsrandadır. Gideceği yer cehennemdir. Allah'ın dostu değil tagutun dostudur. Allah'ın kulu değil tagutun kuludur. Bütün negatif faktörler üzerindedir.

Ve kişi diyor ki: “Ben Peygamber Efendimiz (S.A.V)'i örnek alıyorum. Ben onun gibi yaşıyorum.” Hayır, onun gibi yaşamıyor. Allah'a ulaşmayı dilemeyen hiç kimse Peygamber Efendimiz (S.A.V) gibi yaşayamaz.

Öyleyse kim bu insanlar, Peygamber Efendimiz (S.A.V) gibi yaşayanlar? Mutlaka Allah'a ulaşmayı dilemiş kişi. Allah'a insan ruhunun ölmeden evvel ulaşmasına kesin şekilde inanmış. Ve Allah'ı çok zikrediyor. Daha sonra da zaten daimî zikre ulaşacak. Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in yaşantısını ben de örnek aldım, ben de onun gibi yaşıyorum diyen insanlara ithaf olunur. Onlar Peygamber Efendimiz (S.A.V) gibi yaşamıyor. Peygamber Efendimiz (S.A.V) gibi yaşayanlar bizim kardeşlerimizdir. Peygamber Efendimiz (S.A.V)'i örnek alanlar; onlar, asgarî standartlarda Allah'a ulaşmayı dileyenlerdir. Allah'a ulaşmayı dileyen kişi dalâletten kurtulmuştur, küfürden kurtulmuştur. Şeytana yani taguta kul olmaktan kurtulmuştur, şeytana dost olmaktan kurtulmuştur. Bütün negatif faktörlerden kurtulmuştur; Allah'a ulaşmayı dilediği andan hemen sonra. O zaman onlar, Peygamber Efendimiz (S.A.V)'i örnek alıp o örneği yaşayanlardır.

Benzer konular